Eerder nieuws

 • Openingstijden winkels tijdens de feestdagen
  maandag 30 september 2019
  Rond de feestdagen gelden voor onze winkels de volgende openingstijden:

  Sinterklaasavond, donderdag 5 december: geopend tot 16.30 uur
  Kerstavond, dinsdag 24 december: geopend tot 16.30 uur
  1e Kerstdag, woensdag 25 december: gesloten
  2e Kerstdag, donderdag 26 december: gesloten
  Lees verder
 • Vegro past werkwijze in regio Almelo aan
  dinsdag 24 september 2019
  Graag attenderen wij u erop dat de Vegro thuiszorgwinkel in Almelo is gesloten. Voor deze regio gaat Vegro zich focussen op de service aan huis. Vegro heeft woonconsulenten die bij de klanten aan huis komen, om hen in hun persoonlijke leefomgeving te adviseren over hulpmiddelen. Klanten kunnen gemakkelijk een afspraak maken via de website of klantenservice (0900 - 288 77 66).
  Lees verder
 • Reactie op rapport Meldactie hulpmiddelen
  maandag 02 september 2019
  In augustus 2019 heeft de Patiëntenfederatie Nederland het rapport ‘’Meldactie hulpmiddelen; Ervaringen met keuze, aanvraag, levering en gebruik van hulpmiddelen’’ gepubliceerd.
   
  In dit rapport pleit de Patiëntenfederatie voor een landelijk dekkend mobiliteitsnet om problemen met rolstoelen en scootmobielen snel op te lossen.
  Alleen op die manier zien zij een mogelijkheid voor een gebruiksvriendelijke mobiliteitsoplossing in heel Nederland.
  Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

Radboudumc: motoriek van Parkinsonpatiënten verbetert door stevig te fietsen!

maandag 23 september 2019
Voldoende bewegen is goed! Voor niemand is dit nieuw nieuws. Maar wist u dat Parkinsonpatiënten – in de vroege fase van de ziekte – duidelijk baat hebben bij drie per week een flink stuk te fietsen op een hometrainer? Nee? Nou, wij ook niet! Totdat wij op een groot onderzoek stuitte van het Radboudumc.

Uit het onderzoek blijkt dat de motoriek van Parkinsonpatiënten zo verbeterde dat dit zelfs vergelijkbaar is met het effect van medicatie. Het overtreft de medicatie zelfs: waar de medicatie ervoor zorgt dat de patiënt minder last heeft van bepaalde symptomen, zorgt het fietsen ervoor dat sommige symptomen zelfs helemaal uitblijven. Bas Bloem (hoofdonderzoeker): "Een pijnstiller helpt tegen hoofdpijn, het fietsen zorgt er ook voor dat je minder vaak hoofdpijn krijgt."

Niet kunnen lopen, wél kunnen fietsen
Parkinson kan zo hevig zijn dat iemand niet eens meer kan lopen. Opvallend genoeg kan de patiënt (soms) nog wel fietsen. Iets dat Hoogleraar Bas Bloem in 2010 ontdekte. Daarop volgend wilde de wetenschapper weten of intensief bewegen, zoals fietsen, baat kan hebben voor mensen met Parkinson. Eén groep mensen werd verdeeld in twee groepen. Elke groep kreeg een verschillende opdracht.

Hartslag moet omhoog
Groep 1 kreeg enkel rek- en strekoefeningen. Groep 2 kreeg een hometrainer in huis, waarop minstens drie keer per week gedurende 30-45 minuten stevig gefietst moest worden. Om het leuk, uitdagend én bovenal effectief te houden was de hometrainer voorzien van een game. Denk hierbij aan: racen tegen een andere groep fietsers of tegen een eerdere prestatie van zichzelf. Want, “de hartslag moet echt omhoog gaan en de patiënt moet een beetje gaan hijgen”, volgens Bloem.

Minder medicijnen nodig
Dat de conditie van de fietsende patiënten beter is zal niemand verbazen, maar ook de motoriek was aanzienlijk verbeterd, vergeleken met de patiënten die enkel rek- en strekoefeningen kregen. Bas Bloem zegt hierover: “Mensen bewogen beter en bleven beter in evenwicht. Het aardige is: mensen hadden in ons onderzoek al iets minder medicijnen nodig.”

Bloem: "Formeel maakt het niet uit wat je doet, zolang je hartslag maar omhoog gaat en je ervan gaat hijgen. Een hometrainer vonden we uitermate geschikt, omdat je dit veilig thuis kunt doen."
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten