Filters

Eerder nieuws

 • De Vegro thuiszorgwinkels blijven open!
  dinsdag 15 december 2020
  De thuiszorgwinkels van Vegro blijven open. Zoals minister-president Rutte tijdens zijn toespraak aangaf, vallen de thuiszorgwinkels onder de essentiële winkels die open mogen blijven. Dit betekent dat wij doorgaan met onze belangrijkste taak: klanten voorzien van hulpmiddelen, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.
  Lees verder
 • Vegro is 35 jaar!
  dinsdag 08 september 2020
  In 1985 hees Simone van Veen samen met Corien de Groot de eerste Vegro vlag in Voorschoten, ter ere van de opening van Vegro Verpleegartikelen. Zouden Simone, Corien of de gasten die aanwezig waren ooit gedacht hebben dat nu in 2020 ongeveer 700 medewerkers met veel passie en plezier in de naam van Vegro dagelijks honderden klanten helpen?
  Lees verder
 • Samenwerking Vegro en Roparun maakt koppelbedden in thuissituatie mogelijk!
  dinsdag 11 augustus 2020
  Voor mensen in een zorgomgeving is samenzijn vaak lastig. Dankzij de koppelbedden van Roparun wordt dit weer mogelijk! Roparun heeft een aantal koppelbedden van Multisleep aan Vegro ter beschikking gesteld, om uit te lenen aan klanten in de thuissituatie. Dit 'logeerbed' is dus bedoeld voor mensen die graag toch samen willen zijn in een zorgomgeving.
  Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

Radboudumc: motoriek van Parkinsonpatiënten verbetert door stevig te fietsen!

maandag 23 september 2019
Voldoende bewegen is goed! Voor niemand is dit nieuw nieuws. Maar wist u dat Parkinsonpatiënten – in de vroege fase van de ziekte – duidelijk baat hebben bij drie per week een flink stuk te fietsen op een hometrainer? Nee? Nou, wij ook niet! Totdat wij op een groot onderzoek stuitte van het Radboudumc.

Uit het onderzoek blijkt dat de motoriek van Parkinsonpatiënten zo verbeterde dat dit zelfs vergelijkbaar is met het effect van medicatie. Het overtreft de medicatie zelfs: waar de medicatie ervoor zorgt dat de patiënt minder last heeft van bepaalde symptomen, zorgt het fietsen ervoor dat sommige symptomen zelfs helemaal uitblijven. Bas Bloem (hoofdonderzoeker): "Een pijnstiller helpt tegen hoofdpijn, het fietsen zorgt er ook voor dat je minder vaak hoofdpijn krijgt."

Niet kunnen lopen, wél kunnen fietsen
Parkinson kan zo hevig zijn dat iemand niet eens meer kan lopen. Opvallend genoeg kan de patiënt (soms) nog wel fietsen. Iets dat Hoogleraar Bas Bloem in 2010 ontdekte. Daarop volgend wilde de wetenschapper weten of intensief bewegen, zoals fietsen, baat kan hebben voor mensen met Parkinson. Eén groep mensen werd verdeeld in twee groepen. Elke groep kreeg een verschillende opdracht.

Hartslag moet omhoog
Groep 1 kreeg enkel rek- en strekoefeningen. Groep 2 kreeg een hometrainer in huis, waarop minstens drie keer per week gedurende 30-45 minuten stevig gefietst moest worden. Om het leuk, uitdagend én bovenal effectief te houden was de hometrainer voorzien van een game. Denk hierbij aan: racen tegen een andere groep fietsers of tegen een eerdere prestatie van zichzelf. Want, “de hartslag moet echt omhoog gaan en de patiënt moet een beetje gaan hijgen”, volgens Bloem.

Minder medicijnen nodig
Dat de conditie van de fietsende patiënten beter is zal niemand verbazen, maar ook de motoriek was aanzienlijk verbeterd, vergeleken met de patiënten die enkel rek- en strekoefeningen kregen. Bas Bloem zegt hierover: “Mensen bewogen beter en bleven beter in evenwicht. Het aardige is: mensen hadden in ons onderzoek al iets minder medicijnen nodig.”

Bloem: "Formeel maakt het niet uit wat je doet, zolang je hartslag maar omhoog gaat en je ervan gaat hijgen. Een hometrainer vonden we uitermate geschikt, omdat je dit veilig thuis kunt doen."
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7 0800 - 2 88 77 66 (gratis)
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten