Eerder nieuws

 • Doe mee met de kerstballenactie in onze thuiszorgwinkels
  woensdag 11 december 2019
  Kom naar de Vegro winkel en laat daar een kerstwens achter voor jezelf of iemand anders. Onder alle wensen die in de boom worden gehangen verloten we per winkel een mooi Vegro kerstpakket. In dit pakket zit van alles om te ontspannen, genieten en het leven net wat makkelijker te maken.
  Lees verder
 • Vegro winkel Bilderdijkstraat in Amsterdam is gesloten
  maandag 09 december 2019
  Sinds 9 december 2019 is de zorgwinkel aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam gesloten. Voor het lenen, huren en kopen van (zorg)hulpmiddelen kunt u terecht in één van onderstaande winkels:
  - Amsterdam - A.J. Ernststraat
  - Amsterdam - Jan Tooropstraat (in OLVG West)
  Lees verder
 • Gratis verzending: op het gehele koopassortiment
  maandag 02 december 2019
  De december feestmaand is aangebroken, en dat betekent traditiegetrouw dat al uw koopbestellingen op vegro.nl gratis worden thuisbezorgd.
  Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

Radboudumc: motoriek van Parkinsonpatiënten verbetert door stevig te fietsen!

maandag 23 september 2019
Voldoende bewegen is goed! Voor niemand is dit nieuw nieuws. Maar wist u dat Parkinsonpatiënten – in de vroege fase van de ziekte – duidelijk baat hebben bij drie per week een flink stuk te fietsen op een hometrainer? Nee? Nou, wij ook niet! Totdat wij op een groot onderzoek stuitte van het Radboudumc.

Uit het onderzoek blijkt dat de motoriek van Parkinsonpatiënten zo verbeterde dat dit zelfs vergelijkbaar is met het effect van medicatie. Het overtreft de medicatie zelfs: waar de medicatie ervoor zorgt dat de patiënt minder last heeft van bepaalde symptomen, zorgt het fietsen ervoor dat sommige symptomen zelfs helemaal uitblijven. Bas Bloem (hoofdonderzoeker): "Een pijnstiller helpt tegen hoofdpijn, het fietsen zorgt er ook voor dat je minder vaak hoofdpijn krijgt."

Niet kunnen lopen, wél kunnen fietsen
Parkinson kan zo hevig zijn dat iemand niet eens meer kan lopen. Opvallend genoeg kan de patiënt (soms) nog wel fietsen. Iets dat Hoogleraar Bas Bloem in 2010 ontdekte. Daarop volgend wilde de wetenschapper weten of intensief bewegen, zoals fietsen, baat kan hebben voor mensen met Parkinson. Eén groep mensen werd verdeeld in twee groepen. Elke groep kreeg een verschillende opdracht.

Hartslag moet omhoog
Groep 1 kreeg enkel rek- en strekoefeningen. Groep 2 kreeg een hometrainer in huis, waarop minstens drie keer per week gedurende 30-45 minuten stevig gefietst moest worden. Om het leuk, uitdagend én bovenal effectief te houden was de hometrainer voorzien van een game. Denk hierbij aan: racen tegen een andere groep fietsers of tegen een eerdere prestatie van zichzelf. Want, “de hartslag moet echt omhoog gaan en de patiënt moet een beetje gaan hijgen”, volgens Bloem.

Minder medicijnen nodig
Dat de conditie van de fietsende patiënten beter is zal niemand verbazen, maar ook de motoriek was aanzienlijk verbeterd, vergeleken met de patiënten die enkel rek- en strekoefeningen kregen. Bas Bloem zegt hierover: “Mensen bewogen beter en bleven beter in evenwicht. Het aardige is: mensen hadden in ons onderzoek al iets minder medicijnen nodig.”

Bloem: "Formeel maakt het niet uit wat je doet, zolang je hartslag maar omhoog gaat en je ervan gaat hijgen. Een hometrainer vonden we uitermate geschikt, omdat je dit veilig thuis kunt doen."
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten