Nieuw: Beter Leven

dinsdag 04 november 2014

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?
Het nieuwe online platform Beter Leven geeft antwoord hoe!

Bent u mantelzorger, werkt u in de zorg of bent u gepensioneerd en wilt u zich graag voorbereiden op de toekomst? Dan weet u vast dat de zorgsector in Nederland bestaat uit diverse regels en wetten en dat er veel mogelijkheden zijn om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Beter Leven bundelt dit op www.beter-leven.info. Dit nieuwe online platform informeert u graag over wet- en regelgeving, maar biedt u meer zoals informatie over hulpmiddelen, zorg- en voedingstips, brengt u in contact met lotgenoten en houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit zorgland.

De Nederlandse overheid stimuleert ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Men blijft ook het liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuissituatie wonen. Door bezuinigingen zijn ouderen steeds vaker afhankelijk van familie, vrienden, kennissen etc. Daarnaast zijn er verschillende instanties waar u voor hulp terecht kunt, denk aan gemeenten, woningcorporaties of zorginstellingen. Omdat er zoveel regels en instanties zijn viel het Vegro op dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met haar jarenlange ervaring in de wereld van zorg- en hulpmiddelen voelde Vegro dat ze hier wat aan moest doen en het idee voor ‘Beter Leven’ was geboren. Beter leven is een online informatieplatform dat handvatten biedt voor het beantwoorden van vragen rondom ‘langer thuis wonen’ en mantelzorgers, zorgprofessionals en gepensioneerden helpt te ontzorgen bij de dagelijkse taken. Zo leest men op de site meer over het verplaatsen van cliënten in huis, mantelzorgvergoedingen, het gebruik van een rollator en veel meer. Tevens kan men op het forum met elkaar in contact komen en zijn er diverse tips en interessante nieuwsfeitjes te lezen. 

Huistest
Een belangrijk onderdeel van het Beter Leven platform is de huistest. Vaak worden er in de loop der jaren allerlei huis-tuin-en-keuken oplossingen bedacht voor handelingen die men niet meer of in mindere mate zelfstandig kan uitvoeren. Zo wordt er regelmatig een houten plank gebruikt als drempelhulp of een trapleuning in de woonkamer gemonteerd om vallen te voorkomen. Dit zorgt voor onveilige situaties in huis. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de houten plank nat wordt of breekt. En hoe komt men vanuit de bank bij de trapleuning? Voor al deze dagelijkse obstakels zijn hulpmiddelen ontwikkeld. Maar de stap naar hulpmiddelen wordt als groot ervaren. Hierdoor geeft iemand immers toe iets niet meer zelf te kunnen. Daar gaat eerst een periode van acceptatie aan vooraf.

Naast de verminderde zelfredzaamheid kampen ook veel mensen met een onveilig gevoel in huis of eenzaamheid. Beide gevoelens kunnen zorgen voor een sociaal isolement.
Om ervoor te zorgen dat men  in de loop der jaren zelfredzaam en mobiel blijft zijn er diverse hulpmiddelen en diensten ontwikkeld. Om een beeld te krijgen welke hulpmiddelen en diensten passen bij iemands persoonlijke situatie is de huistest ontwikkeld.
Door middel van de huistest wordt stap voor stap iedere ruimte van de woning doorgenomen. Bij elke ruimte worden vragen gesteld die van toepassing zijn op de dagelijkse activiteiten.
Na het doorlopen van de test volgt een persoonlijk advies over hoe hulpmiddelen en diensten de thuissituatie veiliger en comfortabeler kunnen maken. Dit advies kan worden geprint of gemaild naar bijvoorbeeld de mantelzorger. Zijn er na de huistest toch nog vragen? Dan is het mogelijk om Vegro telefonisch contact op te laten nemen. De resultaten van de huistest worden dan stap voor stap nog even doorgenomen.

Wilt u meer weten over Beter Leven? Bezoek dan snel www.beter-leven.info.

8.5
568 Thuiswinkel reviews

De klantvriendelijkheid is fantastisch! Locatie OLVG West haalde ik m'n spullen voor zwangerschap en huurde er mijn kolf, ben er prima geholpen.

Esther 12-12-2017 20:30:42 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)