Filters

Komende evenementen

  • Gratis rollatorcheck in onze zorgwinkels in Maastricht
    woensdag 04 mei 2022
    Heb jij een rollator? Wist je dat goed onderhoud hiervan erg belangrijk is? Heel 2022 zullen er in onze zorgwinkels in Maastricht rollatorcheckdagen plaatsvinden.
    Lees verder
Terug naar het evenementenoverzicht

Meten is weten dag Maastricht

maandag 28 januari 2019
Onderstaande metingen kunt u deze dag laten uitvoeren:

Bloeddruk
De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is.
Bij iedere hartslag wordt bloed vanuit het hart door het lichaam gepompt. De bloeddruk is de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Deze bloeddruk is bij iedereen en op elk moment van de dag anders. De bloeddruk kan een hoop vertellen over de conditie waarin men verkeert. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren.
Er zijn hier diverse hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals een bloeddruk- of vetmeter, om ook regelmatig zélf de gezondheid te checken. De medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts.

Beenmeting
Tijdens deze  beenmeetdagen wordt op een eenvoudige en pijnloze wijze de bloeddoorstroming in de bloedvaten van het been gemeten. Wanneer er aanwijzingen zijn voor een bestaand vaatprobleem krijgt men een brief mee voor de huisarts. uw huisarts zal dan bepalen of/en welke behandeling gewenst is. Het op tijd (h)erkennen van de klachten kan problemen in de toekosmt voorkomen en klachten verminderen. De beenmeeting is gratis, een meting duurst slechts 15 minuten. De beenmetingen worden uitgevoerd door Evers Medica.

Wanneer?
Iedere laatste maandag van de maand.

Waar?
Vegro Thuiszorgwinkel
Brusselsestraat 148
6211 PJ  MAASTRICHT
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden