Filters

Aan tafel!

Geniet van een heerlijk voorjaarsrecept.


Klassieke witte asperges met ham en romige botersaus

De lente is hét seizoen van de asperge! Deze bijzondere groente, ook wel het witte goud genoemd, heeft een zachte maar kenmerkende smaak. Witte asperges groeien onder de grond, in het donker, waardoor ze hun prachtige witte kleur behouden.

Bij de groene variant werkt het precies andersom: die krijgt zijn kleur door het zonlicht!




Hoofdgerecht voor 2 personen

± 30 minuten
590 kcal per persoon


Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 350 gram vastkokende aardappelen
  • 100 - 150 gram achterham
  • 75 gram roomboter
  • halve eetlepel bloem
  • 100 ml kookvocht van de asperges
  • halve eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 2 eieren

Bereiding


  1. Schil de asperges, snijd 2 centimeter van de onderkant af.
  2. Kook de asperges 10 - 12 minuten in gezouten water en laat ze daarna 10 minuten in het hete water nagaren.
  3. Kook de aardappelen 15 - 20 minuten gaar.
  4. Smelt 75 gram roomboter, roer de bloem er door en voeg al roerend 100 ml kookvocht toe. Blijf roeren tot een gladde saus.
  5. Breng op smaak met een halve eetlepel citroensap, zout en peper.
  6. Serveer de asperges met aardappelen, ham en de romige botersaus.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden