Recept
Zalm met groente en krieltjes
Hoofdgerecht voor 2 personen
± 30 minuten535 kcal per persoon
Ingrediënten
∙ 500 gram krieltjes met schil∙ eetlepels vloeibare margarine
∙ 400 gram roerbakgroente
∙ 2 stukjes zalmfilet
∙ peper
∙ 2 plakjes citroen
∙ tijm
Bereiding
1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.2. Kook de krieltjes in weinig water in 8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
3. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de krieltjes goudbruin.
4. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak alles in ongeveer 6 minuten gaar.
5. Bestrooi de zalm met peper. Bak de zalm in de rest van de margarine
in ongeveer 8 minuten gaar.
6. Halveer de plakjes citroen en bak ze de laatste minuut mee met de zalm.
7. Maak het aardappel-groentemengsel op smaak met wat tijm en leg de
zalm met de citroen erbij.