Last van een herfstdip?

maandag 09 november 2015

Het is herfst. Dat betekent koudere en kortere dagen. In de herfst of winter hebben veel mensen hier last van, ze komen daglicht tekort. Daglicht regelt ons bio dagritme en zorgt dat we overdag energiek en alert zijn. Maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders krijgen in de herfst of winter lichamelijk en psychische klachten zoals vermoeidheid, sombere stemming, concentratieproblemen of lusteloosheid. Een half miljoen hiervan heeft zelfs last van een herfst- of winterdepressie.   

Er is sprake van een depressie wanneer iemand minimaal twee weken achtereenvolgend, het grootste gedeelte van de dag somber is. Naast het sombere gevoel is er vaak sprake van slaperigheid, energieverlies, gewichtstoename of futloosheid. Het innemen van voldoende vitamines en lichaamsbeweging kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten.

Een herfst- / winterdepressie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De herfst- / winterdepressie wordt veroorzaakt door de verandering in daglicht. Hierdoor raakt de biologische klok verstoord. Waarschijnlijk speelt het hormoon melatonine een rol, maar dit is nog niet bewezen.

Een lichttherapielamp kan een uitkomst bieden. Hierbij is het belangrijk dat altijd eerst een arts geraadpleegd wordt om de gezondheidsklachten te bespreken. Zeker voor het geval er meer klachten zijn waar een andere behandeling bij hoort. Aandachtspunten bij aanschaf en gebruik van een lichttherapielamp

1. Heeft de lamp een medische certificatie? Te herkennen aan CE-teken gevolgd door een getal.
2. Wat is de dagelijkse gebruiksduur en afstand?
3. Heeft de lamp een handzaam formaat, zodat deze gemakkelijk verplaatst of meegenomen kan worden?
4. Hoe veilig is de lamp voor je ogen?

 

Vegro heeft diverse lichttherapielampen in haar assortiment. Waaronder de Litebook Edge en de Daylight Power.

Klik hier voor het gehele lichttherapie lampen assortiment.

8.5
569 Thuiswinkel reviews

helemaal tevreden

Janny 17-12-2017 09:25:55 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)