Filters

Eerder nieuws

 • De Vegro thuiszorgwinkels blijven open!
  dinsdag 15 december 2020
  De thuiszorgwinkels van Vegro blijven open. Zoals minister-president Rutte tijdens zijn toespraak aangaf, vallen de thuiszorgwinkels onder de essentiële winkels die open mogen blijven. Dit betekent dat wij doorgaan met onze belangrijkste taak: klanten voorzien van hulpmiddelen, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.
  Lees verder
 • Vegro is 35 jaar!
  dinsdag 08 september 2020
  In 1985 hees Simone van Veen samen met Corien de Groot de eerste Vegro vlag in Voorschoten, ter ere van de opening van Vegro Verpleegartikelen. Zouden Simone, Corien of de gasten die aanwezig waren ooit gedacht hebben dat nu in 2020 ongeveer 700 medewerkers met veel passie en plezier in de naam van Vegro dagelijks honderden klanten helpen?
  Lees verder
 • Samenwerking Vegro en Roparun maakt koppelbedden in thuissituatie mogelijk!
  dinsdag 11 augustus 2020
  Voor mensen in een zorgomgeving is samenzijn vaak lastig. Dankzij de koppelbedden van Roparun wordt dit weer mogelijk! Roparun heeft een aantal koppelbedden van Multisleep aan Vegro ter beschikking gesteld, om uit te lenen aan klanten in de thuissituatie. Dit 'logeerbed' is dus bedoeld voor mensen die graag toch samen willen zijn in een zorgomgeving.
  Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe blijf je in beweging? 'Zoek een passende uitdaging.'

dinsdag 10 juli 2018
Een van de manieren om gezond en fit te blijven is door te bewegen. Hierdoor blijf je fit, verklein je de kans op allerlei ziektes en ga je je geestelijk en fysiek beter voelen. Vegro ging in gesprek met Ivar van der Linden, die zich voorbereidt op zijn deelname aan de Zweedse Klassieker. Ivar werkte bij Vegro totdat hij in 2009 verhuisde naar het Zweedse Malmö. Daar werkt hij als productmanager bij een medisch bedrijf dat stemprotheses aanbiedt. We vroegen hem hoe je in beweging kunt blijven ongeacht leeftijd en privéomstandigheden, waarom je soms een nieuwe uitdaging aan moet gaan en hoe je positieve keuzes maakt op het gebied van gezondheid.


Waarom doe je mee aan de Zweedse Klassieker?
“Ik wil graag positieve keuzes maken. Van het leven genieten en actief blijven, zodat ik zo lang mogelijk vitaal en fit blijf. Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan waardoor ik mij sterker ga voelen. Een topatleet ben ik niet, dus ik moet heel veel trainen voor de Zweedse Klassieker. Uitdagingen zijn voor iedereen anders. Zelf werk ik met mensen die net een zware operatie hebben ondergaan. Voor hun is het een uitdaging om een blokje om te lopen of een stukje door het bos te fietsen. Het valt mij op dat de mensen die in beweging blijven na een ingrijpende operatie, er veel sneller bovenop komen dan degenen die dat niet doen.

Actief blijven betekent niet dat je mee moet doen aan een marathon of een Zweedse Klassieker. Het belangrijkste is om positieve keuzes te maken. Zoals Jon Krakauer zegt in de film Into the Wild: ‘Het is niet altijd nodig om sterk te zijn, maar om je sterk te voelen.’”


Hoe verloopt tot dusver de voorbereiding op de race?
“Ik werk stapje voor stapje naar het eindresultaat toe. Het begon allemaal toen een vriend mij uitdaagde om de Marathon van Barcelona te lopen. In eerste instantie dacht ik: wat een onzin, wie wil dat nu doen? Maar hij bleef me uitdagen om een marathon te lopen voor mijn 30ste. Uiteindelijk zei ik: ‘vooruit dan maar, voor mijn 30ste ren ik een marathon’. En dat is gelukt.

Als ik over een jaar een wedstrijd ga rennen, begin ik met een planning. Eerst ren ik een paar kilometer per week en dan steeds iets meer. Je komt in een positieve spiraal; je wordt fitter en sterker. Voor de Zweedse Klassieker werkt het ook zo. Ik heb eerst een goede fiets gekocht en ben met een kleine afstand begonnen. Gaandeweg werd die afstand steeds groter. Eigenlijk geldt voor alle sporten en andere uitdagingen in het leven dat je stapsgewijs te werk moet gaan. Dan is er heel veel mogelijk.

“Actief blijven betekent niet dat je mee moet doen aan een marathon of een Zweedse Klassieker. Een blokje omlopen of door het bos fietsen kan meer dan genoeg zijn. Het belangrijkste is om positieve keuzes te maken.”Hoe ga je om met tegenslagen in je voorbereiding?
“Er zijn altijd dingen die me uit mijn routine halen. Maar zoals Dwight D. Eisenhower (34ste president van de Verenigde Staten – red.) zei: ‘Plannen zijn waardeloos, maar de planning is alles.’ Eisenhower bedoelde hiermee dat plannen waardeloos zijn, omdat je de toekomst nooit kunt voorspellen. Je moet dus regelmatig je planning aanpassen. Aan de andere kant gebeurt er zonder een planning helemaal niets. Als je nooit een doel hebt, dan werk je ook nergens naartoe.

Ook in mijn voorbereiding is de planning ontzettend belangrijk. Ik meld me aan voor een marathon en maak een plan om bijvoorbeeld de eerste maand tien kilometer aaneen te kunnen rennen. Als er dingen zijn die dat plan dwarsbomen, dan verander ik het plan. Het is logisch om aanpassingen te doen, dat is niet erg. Het gaat om de langetermijnvisie. Je moet je uiteindelijke doel in het vizier houden.”

“Er is altijd tijd voor beweging, maar je moet er wel tijd voor vrijmaken. Het gaat om je instelling, die moet positief zijn.”Je hebt een druk leven. Hoe balanseer je gezond leven met werken?
“Ik ren één keer per week in de middagpauze vijf kilometer met mijn collega’s, inclusief mijn baas. Vijf kilometer rennen duurt slechts een half uur en heeft veel positieve gevolgen. Door te sporten gaat je stressniveau omlaag. Je lichaam maakt endorfine en adrenaline aan, waardoor je je prettiger voelt. Het levert veel voordelen op om als werkgever je werknemers actief laten zijn. Ze gaan zich meer focussen, worden positiever en raken minder snel gestrest.

Er is altijd tijd voor training, maar je moet er wel tijd voor vrijmaken. Het gaat om je instelling, die moet positief zijn. Je kan een half uurtje wandelen in je lunchpauze, of je kan een half uur blijven zitten. Je kan fietsen naar je werk, of met de auto gaan. Hoe deel je je tijd in en waar liggen je prioriteiten? Dat bepaal jij.”


Hoe blijf je in beweging op latere leeftijd?
Probeer zo gezond mogelijk te leven en kijk naar wat je nog kunt. Voor mij betekent in beweging blijven meedoen aan de Klassieker, maar als je ouder bent kan een strandwandeling meer dan genoeg zijn. Je hoeft geen topsporter te zijn om je sterk en gezond te voelen.  

“Zoek een passende uitdaging. Probeer iets te doen wat je leuk vindt. Lijkt het je leuk om tussen de wijngaarden van Frankrijk te rennen? Of doe je liever mee aan een bootcamp in Nederland? Er zijn genoeg mogelijkheden.”Hoe kun je jezelf motiveren om een uitdaging aan te gaan?
Kom uit je comfort zone! Doe iets wat je normaal nooit zou doen. Ga een uitdaging aan voor iets wat bij je past, of ga een keer kijken bij een sportwedstrijd en laat je inspireren. Schrijf je in voor een evenement of sport, dan komt de rest vanzelf. Laat je ook motiveren door je vrienden en naasten.

Zoek wel een passende uitdaging. Probeer iets te doen wat je leuk vindt. Lijkt het je leuk om door de wijngaarden van Frankrijk te rennen? Of doe je liever mee aan een bootcamp in Nederland? Er zijn genoeg mogelijkheden. Zodra je begint met bewegen merk je heel snel dat je je fysiek en mentaal beter gaat voelen.


Prijsvraag - Win de racefiets van Ivar!  
Geïnspireerd door Ivar? Ga een uitdaging aan die voor jou moeilijk te behalen is en mail je verhaal vóór 1 september 2018 naar marketing@vegro.nl. Degene met het beste verhaal wint de racefiets van Ivar en wordt door ons geïnterviewd. Het verhaal krijgt een plekje in het volgende Vegro magazine en verschijnt op onze website.

Ivars racefiets, van het merk Polygon, is gesponsord door Vegro en geleverd door Buycycle, dé fietsenspecialist van Nederland. Ga voor meer informatie naar www.buycycle.nl/polygonbikes.
Zweedse Klassieker
Een Svensk Klassiker, oftewel Zweedse Klassieker, is een diploma dat wordt uitgereikt aan deelnemers die binnen 12 maanden vier races afleggen in de volgende disciplines:
 • 300 kilometer wielrennen;
 • 90 kilometer langlaufen;
 • 30 kilometer hardlopen door heuvelachtig gebied;
 • 3 kilometer zwemmen.
De uitdaging ligt vooral in het onder de knie krijgen van vier verschillende sporten en afstanden. Naast de Zweedse Klassieker zijn er de Vrouwelijke Klassieker en de Halve Klassieker. Sinds de start in 1971 hebben meer dan 100.000 mensen een van de Klassiekers behaald.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7 0800 - 2 88 77 66 (gratis)
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten