Heeft u last van de winterblues?

maandag 18 november 2013

De winter staat alweer voor de deur. De tijd van warme chocolademelk, erwtensoep en natuurlijk de feestdagen! Niet voor iedereen is dit een gelukkige periode. Veel Nederlanders hebben last van de winterblues. Volgens GGZ nieuws is het bij 400.000 Nederlanders zelfs zo erg dat er gesproken wordt van een depressie.

Er is sprake van een depressie wanneer iemand minimaal twee weken achtereenvolgend, het grootste gedeelte van de dag somber is. Naast het sombere gevoel is er vaak sprake van slaperigheid, energieverlies, gewichtstoename of futloosheid. Het innemen van voldoende vitamines en lichaamsbeweging kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten.

Een winterdepressie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De winterdepressie wordt veroorzaakt door de verandering in daglicht. Hierdoor raakt de biologische klok verstoord. Waarschijnlijk speelt het hormoon melatonine een rol, maar dit is nog niet bewezen.

Een lichttherapielamp kan een uitkomst bieden. Hierbij is het belangrijk dat altijd eerst een arts geraadpleegd wordt om de gezondheidsklachten te bespreken. Zeker voor het geval er meer klachten zijn waar een andere behandeling bij hoort. Aandachtspunten bij aanschaf en gebruik van een lichttherapielamp

1. Heeft de lamp een medische certificatie? Te herkennen aan CE-teken gevolgd door een getal.
2. Wat is de dagelijkse gebruiksduur en afstand?
3. Heeft de lamp een handzaam formaat, zodat deze gemakkelijk verplaatst of meegenomen kan worden?
4. Hoe veilig is de lamp voor je ogen? 

Vegro heeft diverse lichttherapielampen in haar assortiment. Waaronder de Litebook Elite en de Daylight Power.

Klik hier  voor het gehele lichttherapie lampen assortiment.

8.5
564 Thuiswinkel reviews

prima verzorgd en snelle levering

Matina 12-12-2017 11:53:31 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)