Greenwheels-concept voor scootmobielen

donderdag 10 oktober 2013

Door het gekantelde werken en de bezuinigingen waar veel gemeenten mee te maken hebben, kunnen gemeenten steeds minder vanuit de Wmo aan hulpmiddelen helpen. Mensen worden vanuit De Kanteling gestimuleerd om meer vanuit hun eigen verantwoordelijkheid te regelen. De bezuinigingen zorgen ervoor dat het gekantelde denken nog sneller wordt ingevoerd. Kortom: ook hulpmiddelen als scootmobielen en rolstoelen zullen steeds meer in het particuliere domein gaan vallen. Scio Consult en Vegro Verpleegartikelen introduceren in het oktobernummer van Scio Scope, het magazine van Scio Consult, een nieuw idee dat past binnen deze ontwikkeling: het Greenwheels-concept voor scootmobielen.

Als het gaat om hulpmiddelen zijn we heel erg gericht op bezit, maar wat hebben we nu daadwerkelijk echt nodig? Scio Consult is van mening dat we een besparing kunnen realiseren als we ons meer gaan richten op het gebruik van een hulpmiddel in plaats van het bezit. Juist nu we toch een omslag aan het maken zijn waarbij het particuliere domein steeds groter wordt, is dit ook het moment om het initiatief te nemen en een andere aanpak te kiezen.

Het Greenwheels-concept is daar een voorbeeld van. Een auto kun je lenen voor de momenten dat het nodig is. Voor scootmobielen zou je een soortgelijk concept kunnen ontwikkelen in samenwerking met gemeenten. Een scootmobiel delen dus. Dit concept gaat uit van gebruik en niet van bezit. Vegro directeur Karel Jonker: “De cliënt gebruikt de scootmobiel vanuit een collectieve of algemene voorziening. En alleen op momenten dat het nodig is. Gebruikt hij de scootmobiel niet, dan kan iemand anders hem lenen. Gemeenten hebben daarin een faciliterende rol.”

Hiermee zal de aanspraak op voorzieningen afnemen. Scootmobielen kunnen zelfs als algemeen gebruikelijk worden verklaard. Dit is een hele stap met een grote impact, maar tegelijkertijd kan het ook de oplossing zijn binnen het Wmo-verstrekkingenbeleid. Door krachten te bundelen kunnen we samen zorgen dat mensen alternatieven zoeken voor de Wmo. Welke gemeente durft de uitdaging aan om samen met Scio Consult en Vegro in het diepe te springen?

8.5
568 Thuiswinkel reviews

De klantvriendelijkheid is fantastisch! Locatie OLVG West haalde ik m'n spullen voor zwangerschap en huurde er mijn kolf, ben er prima geholpen.

Esther 12-12-2017 20:30:42 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)