Gratis spreekuur voor mensen met visuele beperking in Thuiszorgwinkels

vrijdag 12 februari 2016

Vegro, dé Specialist in Hulpmiddelen en Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, gaan met elkaar samenwerken. Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid is Visio per 1 januari steunpunten in twaalf Thuiszorgwinkels in het noorden en oosten van het land gestart.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met een visuele beperking. Zij zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies.

Met het starten van de steunpunten wordt mensen de gelegenheid geboden om zich in de eigen woonomgeving te oriënteren op de mogelijkheid wanneer het zicht vermindert. Alle Thuiszorgwinkels zijn bereikbaar voor mensen met een beperking en beschikken over een collectie hulpmiddelen voor slechtziende en blinde mensen. In onze Evenementenagenda vindt u waar en wanneer de Visio spreekuren plaatsvinden.

 

8.4
615 Thuiswinkel reviews

Prima bedrijf snel en netjes geregeld. Het wordt ook nog thuis bezorgd na een afspraak

With 18-1-2018 22:29:13 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)