Gerda

Gerda is een 80-jarige vrouw die samen met haar man in een eengezinswoning in Amsterdam woont. Ze heeft het nog ontzettend naar haar zin in hun huisje en wil er graag lang en zelfstandig blijven wonen. De laatste tijd merkt ze echter dat lopen wat moeilijker gaat. Om haar wens om zelfstandig te blijven te vervullen, zal ze gebruik moeten gaan maken van hulpmiddelen. Het is voor Gerda namelijk best lastig om de trap op te lopen of over de drempel heen te stappen. Ze vindt het een moeilijke stap om gebruik te gaan maken van hulpmiddelen. Ze stelt het daarom steeds uit. Haar kinderen zeggen steeds tegen haar dat een rollator juist goed voor haar is. Dat ze dan gewoon haar boodschappen kan gaan doen en lekker naar buiten kan gaan. Toch vindt Gerda het lastig.

Gerda is niet de enige persoon die hier tegenaan loopt. Veel mensen hebben moeite om de eerste stap naar een hulpmiddel te zetten. Logisch, vinden wij van Vegro. De gedachte dat je iets niet meer zelfstandig kunt, is niet leuk. Daarom zien wij hulpmiddelen als iets positiefs. Met bijvoorbeeld een rollator, krijgen mensen weer een stukje bewegingsvrijheid terug. Ze kunnen er weer op uit; een boodschap doen, een rondje in het park maken of even naar de buren toe.

Wij willen mensen zoals Gerda helpen met ons advies en passende hulpmiddelen. Op deze pagina vindt u veel informatie over diverse situaties waar u of een bekende in kan belanden. Zo heeft u alle informatie al binnen handbereik en kunt u zich rustig oriënteren op welk hulpmiddel geschikt is voor een bepaalde situatie. Staat uw situatie er niet tussen of wilt u meer advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch via 0800 – 2 88 77 66 (gratis) of vraag het één van onze medewerkers in de winkel.

Alle informatie over mobiliteit

Alle informatie over zelfstandigheid

8.4
661 Thuiswinkel reviews

vriendelijk en behulpzaam personeel, snelle levering.

yvon 24-2-2018 11:06:17 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)