Filters

Vegro Publieksacademie over Zelf meten

dinsdag 11 juni 2019
Stappentellers, hartslagmeters, bloeddrukmeters... De ene technologische ontwikkeling volgt de andere op. Steeds meer mensen maken gebruik van apps en instrumenten om hun fitheid en gezondheid te meten. Je kunt zelfs een chip in je arm laten implanteren. Misschien gaat dat jou te ver, maar heb je al een activity tracker of een smartwatch? En levert die nuttige informatie op? Kortom, is zelfmeten een trend of een noodzaak? Ontdek het op 11 juni tijdens de Vegro Publieksacademie over zelfmeten.  

Zelfmeten, trend of noodzaak? 


Vegro Publieksacademies informeren je over alles wat te maken heeft met gezondheid. Het programma staat dit keer bol van de informatie over zelfmeten en gezondheid. Verscheidene experts delen hun uitgesproken mening met je en gaan de discussie aan. De Publieksacademie over zelfmeten staat onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppes.

Gregory Sedoc was topsporter en militair. Als iemand iets kan vertellen over ‘meten is weten’, is hij het wel. Voor hem was het een noodzaak, maar vindt hij dat nog steeds?
Klik hier voor een interview met Gregory Sedoc.

Biohacker Peter Joosten is oprichter van het Quantified Self Institute. Hij wordt gedreven door het optimaliseren van zijn leven en lichaam. En dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen, vindt Peter.
Klik hier voor een interview met Peter Joosten.


David van Bodegom, arts en onderzoeker aan LUMC en LAVA, bekijkt het zelfmeten vanuit een medische en wetenschappelijke invalshoek. Want is het echt nodig dat mensen zonder enige medische kennis allerlei lichaamsfuncties meten? Sterker nog, moeten we dat wel willen?
Elie Rusthoven is projectleider eHealth & Innovatie bij Cordaan. Hij gaat in op Active & Healthy Ageing. Misschien is zelfmeten wel een trend én een noodzaak!

Meld je aan voor de Vegro Publieksacademie van dinsdag 11 juni 2019
Deelnemen aan de Publieksacademie over Zelfmeten is gratis. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Klik hier voor meer informatie over de Publieksacademie.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden