Filters

Publieksacademie: 'Mantelzorg. Blij dat jij er bent.'

woensdag 13 november 2019
Wist jij dat er 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland zijn? Een grote groep mensen levert dus regelmatig zorg aan hun ouders, partner, buren of kennissen. Op woensdag 13 november organiseert Vegro daarom de Publieksacademie ‘Mantelzorg. Blij dat jij er bent’. Deze gratis informatieavond wordt georganiseerd in SPOT/De Oosterpoort in Groningen.

Tijdens de Publieksacademie gaan we in op vragen als: Wat is mantelzorg precies? Wat doet een mantelzorger? Waar kan een mantelzorger naartoe met vragen of zorgen? Zorgt de mantelzorger wel voor zichzelf? Hoe ziet de toekomst van de mantelzorg eruit? En hoe sluit professionele zorg aan op mantelzorg? Welke kennis en vaardigheden zijn belangrijk in de taakverdeling en communicatie tussen zorgprofessional en mantelzorger?

Langer thuis blijven wonen 


Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 is het de bedoeling dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Hebben we toch hulp nodig? Dan kunnen we zorg aan huis krijgen. De ene keer is dit professionele zorg, de andere keer iemand in de nabije omgeving die wat hand- en spandiensten levert. Oftewel de mantelzorger.

Meld je nu aan voor de Publieksacademie ‘Mantelzorg. Blij dat jij er bent’


De Publieksacademie over mantelzorg is interessant voor mantelzorgers, zorgprofessionals en dienstverleners in de zorg. Ben jij erbij?
 

De praktische gegevens op een rij:
Mantelzorg. Blij dat jij er bent! 
Locatie: SPOT, Groningen
Datum: woensdag 13 november
Tijd: 19.00 – 22.30 uur
De toegang is gratis
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden