Filters

Een sta-opstoel voor gezond zitcomfort


Kun jij een steuntje in de rug gebruiken?

Kost het je moeite om op te staan uit je stoel? Kan je hierbij wat hulp gebruiken? Overweeg dan een sta-opstoel. Je zit er heerlijk op en je zult zien: het opstaan en zitten gaat zoveel makkelijker. Deze mooie, moderne stoel kantelt voorover, zodat opstaan eenvoudiger is. Ideaal voor wie langer thuis wil blijven wonen. Een sta-op-stoel is op vele manieren goed voor je gezondheid. En je kunt de stoel helemaal afstemmen op jouw persoonlijke zitbehoeften.

  • .Veilig en zelfstandig opstaan uit je stoel
  • .Gemakkelijker zitten
  • .Betere en gevarieerde zithouding
  • .Voorkomt zitproblematiek zoals decubitus
  • .100% aan te passen aan jouw wensen
  • .Dé seniorenstoel bij uitstek
  • .Vermindert kans op lichamelijke klachten

De stoel voor wie langer thuis wil blijven wonen

Een sta-opstoel is ideaal voor iedereen die langer thuis wil blijven wonen. Het is de perfecte stoel voor mensen met zit- en rugklachten. Met één druk op de knop beweegt de stoel schuin omhoog en kantelt licht naar voren. Daardoor is het makkelijk om uit een sta-opstoel te komen en op te staan. De stoel blijft in positie tot je weer gaat zitten. Dat maakt het zitten ook makkelijker.

Veiligheid staat voorop bij een sta-opstoel

Een sta-opstoel geeft dus net dat steuntje in de rug dat je misschien nodig hebt om goed en veilig overeind te komen, zonder dat je valt. Én je hebt er helemaal niemand bij nodig! De stoel heeft een ingebouwd veiligheidssysteem, waardoor de stoel niet draait bij het opstaan of zitten.

Hoe zit je het liefst? Aan jou de keuze!

Een sta-opstoel heeft nog meer te bieden. Zo kun je de stoel op verschillende manieren instellen. Kantel je de rugleuning achterover? Of zit je liever lekker met de benen omhoog? Veel en lang zitten is ongezond. Ben je vanwege een beperking helaas gebonden aan je stoel? Het is dan belangrijk om je zithouding voldoende af te wisselen. Daarmee voorkom je lichamelijke klachten.

Een sta-opstoel is goed voor je lichaam

Door de zitting van je sta-op-stoel achterover te kantelen, drukt je romp minder op het zitvlak. Dat verbetert de bloedsomloop. Afvalstoffen in je lichaam worden op die manier beter afgevoerd. En voedingstoffen worden beter aangevoerd. Ook heb je minder kans op decubitus (doorligplekken).

Minder kans op oedeemvorming

Ook kun je het risico op oedeemvorming (vochtophoping) in je benen verminderen met een sta-opstoel. Dat doe je door de benen hoger te positioneren dan je hart. Hiervoor moet je de zitting achteroverkantelen en de voetenbank omhoog zetten.

Sta-opstoel met meer bewegingsvrijheid

Een sta-op-stoel is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk? Misschien heb je een stoel nodig met meerdere elektromotoren. Zo kun je de onderdelen los van elkaar verstellen. Rugleuning, zitvlak en voetenbank. Dit alles uiteraard met een eenvoudige bediening!

Altijd deskundig advies bij Vegro

Wij begeleiden je graag bij het uitzoeken van je ideale sta-opstoel. Je kunt bij ons rekenen op persoonlijk aandacht en deskundig advies. En je hoeft je huis er niet eens voor uit. Wij komen gewoon bij je thuis. Maar natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze zorgwinkels.

Geïnteresseerd in een sta-opstoel? Bekijk alles waar je rekening mee moeten houden bij de aanschaf

Bekijk tips.Vraag persoonlijk advies aan

Adviseur aan huis

Vraag jij je af of een sta-opstoel bij je past?

Heb je vragen over een sta-opstoel of wil je weten of deze bij jou past? Vraag hier gratis persoonlijk advies aan.
 
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden