Veilig op Pad dagen bij Vegro

 12 september t/m 15 oktober

De donkere dagen staan weer voor de deur. De herfstperiode brengt niet alleen mooie natuurverschijnselen met zich mee, maar vraagt ook om extra aandacht voor verkeersveiligheid. Mét en zonder hulpmiddelen. De komende weken vieren we daarom de Veilig op Pad dagen bij Vegro.

Veilig met je hulpmiddel op weg 

Tijdens de Veilig op Pad dagen lichten we het belang van veilig op weg gaan extra toe. Hoe kom je de herfst- en wintermaanden veilig door? Waar moet je op letten en wat kun je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten?

Praktische tips om veilig op pad te gaan 

We helpen je graag om veilig op pad te gaan én weer veilig thuis te komen, zodat jij van je vrijheid kunt blijven genieten.


Tip 1 Zorg er voor dat je altijd goed zichtbaar bent in het verkeer

Zodra de herfst zijn intrede doet, wordt het steeds vroeger donker. Zorg daarom op tijd voor goede verlichting op je scootmobiel, rollator of rolstoel. Vergroot je zichtbaarheid in het verkeer door een reflecterende armband te dragen of je hulpmiddel te voorzien van reflecterende strips.

Tip 2  Zorg er voor dat je hulpmiddel goed is afgesteld

Om zo veilig mogelijk gebruik te maken van je hulpmiddel, is het verstandig om deze regelmatig op werking of slijtage te laten controleren. Je kunt hiervoor terecht bij de winkels van Vegro. Kleine reparaties kunnen onze winkelmedewerkers vaak ter plekke oplossen.

Tip 3 Laat jezelf en je hulpmiddel goed verzekeren

Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren, dan scheelt dat veel zorgen. Laat je informeren over een hulpmiddel en het verzekeren ervan.

Tip 4 Zorg er voor dat je goed bereikbaar bent

Laad je mobiele telefoon op voordat je het huis verlaat. Zo kun jij mensen bereiken als het nodig is, maar ben je ook bereikbaar voor anderen. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren onderweg, kun je altijd om hulp vragen.

Tip 5 Zorg voor de juiste uitrusting voor je op pad gaat

Voorkomen is beter dan genezen. Bekijk op voorhand de weersvoorspellingen en zorg dat je de juiste kleding en schoenen aantrekt.Vegro scootmobieltraining bij jou in de buurt! 

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland organiseert Vegro dit najaar een aantal scootmobieltrainingen. Voor iedereen die graag eens een scootmobiel uitprobeert, of er al één heeft en zelfverzekerder op pad gaat.

Waarom een scootmobieltraining volgen?

Een scootmobiel biedt uitkomst bij het afleggen van langere afstanden, wanneer je niet meer zo mobiel bent. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo gemakkelijk nog niet. Je krijgt namelijk met andere situaties te maken dan je als fietser of voetganger gewend bent. Ook heb je te maken met afwijkende verkeersregels.

Als (beginnend) scootmobielbestuurder ben je hier vaak onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een training om veilig om te leren gaan met hun scootmobiel. 

Wat houdt de scootmobieltraining in?

Tijdens de training leer je alles over de verkeersregels voor scootmobielen, hoe je veilig over de weg en stoep rijdt en hoe je veilig stoepjes op- en afrijdt. Alles om zeker te zijn dat je veilig op pad kan.

Na de training, gegeven door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, krijg je in de Vegro-winkel een kopje koffie, thee of fris met een gebakje aangeboden. Daarnaast ontvang je een mooi informatie- en goodiepakket om mee naar huis te nemen.

Meld je aan voor een training bij jou in de buurt

Let op: er zijn een beperkt aantal plekken per locatie beschikbaar voor de scootmobieltraining. Mochten de plekken reeds vergeven zijn, bellen we je op om mee te denken over hoe we je verder kunnen helpen.

Welk hulpmiddel past bij mij?

Twijfel je over een hulpmiddel voor het aankomende seizoen? Wij helpen je graag op weg: maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een Vegro adviseur aan huis.

Nog geen hulpmiddel? 

Bekijk ons aanbod aan hulpmiddelen of kom langs in één van onze zorgwinkels.

Waarom Vegro?

 

Dé specialist op zorggebied

Vegro is dé leverancier in hulpmiddelen. Wij staan altijd voor jou klaar met passende hulpmiddelen en deskundig advies.

 

Altijd bij jou in de buurt

Met meer dan 50 zorgwinkels en een uitgebreide webshop staan wij altijd voor je klaar.

 

Beoordeeld met een 8.9

Onze klanten waarderen onze service en beoordelen ons met een mooie voldoende.Bekijk alle reviews

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden