Anno... 1985

vrijdag 30 augustus 2013Er vinden een hoop veranderingen plaats binnen de zorg en er staat ook nog een hoop te gebeuren. Het patiëntgericht denken zoals men dat vroeger deed komt steeds meer terug; dat is bijvoorbeeld zichtbaar in het wijkgericht werken waarbij centraal staat wat de cliënt nodig heeft.

Ook voor Vegro is er in de afgelopen jaren veel veranderd. Een reis terug in de tijd neemt ons mee naar het jaar 1985. Simone van Veen was werkzaam als wijkziekenverzorgende binnen de thuiszorg. Vaak liep zij tegen problemen aan. Zo viel het haar op dat hulpmiddelen niet beschikbaar waren of  in slechte staat verkeerden.  Zij besloot hier wat aan te doen. Samen met Corien de Groot begon zij Vegro Verpleegartikelen met als belangrijkste doelstelling schone en kwalitatief goede hulpmiddelen te leveren aan cliënten en zorgorganisaties. Hun missie was om op die manier te werken aan de kwaliteit van leven van hun cliënten.

Simone trok er bij nacht en ontij op uit om rolstoelen en bedden bij hulpbehoevende klanten te bezorgen. Haar bevlogen uitspraak ‘’zieke mensen kunnen niet wachten’’ geldt binnen Vegro nog steeds als credo. In de jaren negentig werd Vegro door diverse thuiszorgorganisaties in Zuid-Holland

geselecteerd als voorkeursleverancier voor de uitleen van hulpmiddelen aan hun klanten. Hiermee bereikte Simone een van haar doelstellingen: eindelijk werden de hulpmiddelen en verpleegartikelen als serieus en essentieel onderdeel beschouwd in het zorgverleningsproces.

De groei die hiermee samenhing leverde in 2000 de derde vennoot op; René Kamerbeek. René kreeg van Corien en Simone de kans om toe te treden en mee te gaan bouwen. Na een jarenlange succesvolle samenwerking kwam de tijd om het stokje over te dragen. René werd vanaf 2010 door Corien en Simone in de gelegenheid gesteld de ‘Vegrokar’ verder te trekken, uiteraard gesteund door de voortdurende wijze raad van Corien en Simone.

Waar staan we nu? 
Vegro Verpleegartikelen is uitgegroeid tot een bedrijf met een landelijk netwerk van thuiszorgwinkels, uitleenpunten en distributiecentra waarmee we mensen door heel Nederland bedienen. Daarnaast hebben we een mooie webwinkel waarmee we nog meer klanten bereiken. Met ruim 500 enthousiaste medewerkers staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar!

8.4
661 Thuiswinkel reviews

vriendelijk en behulpzaam personeel, snelle levering.

yvon 24-2-2018 11:06:17 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)