Angora producten verantwoord verkregen

vrijdag 29 november 2013

Momenteel is er veel commotie rondom producten van Angorakonijnen. Zo worden er schokkende filmpjes verspreid op internet waarin te zien is dat de Angorakonijnen levend geplukt worden. Vegro Verpleegartikelen heeft angora producten in haar assortiment. De konijnen die hiervoor gebruikt worden, leven echter in uiterst goede omstandigheden. Tevens worden de konijnen geknipt en niet geplukt.  

Angorakonijnen zijn zeer gevoelig en worden daarom in gematigde luchtstrekken gehouden, waar het niet bijzonder koud of heet wordt, zoals China of Argentinië .
Aangezien voor de fokkers van Angorakonijnen de kwaliteit en de kwantiteit van het haar van de konijnen van levensbelang zijn, wordt het welzijn van de dieren goed bewaakt. Om goed haar te kunnen “produceren” ontvangen de konijnen afwisselend voer en leven ze in goed geventileerde, schone stallen. De gezondheid van de dieren wordt regelmatig gecontroleerd, alleen gezonde dieren leveren goed haar.
De Angorakonijnen worden 2 tot 3 maal per jaar geknipt. Dit gebeurt elektrisch of met handscharen en is te vergelijken met haren knippen door een kapper, dus pijnloos.
Wanneer de konijnen niet geknipt worden, kunnen zij oververhit raken en daardoor sterven, omdat de vacht dan te dicht en te warm zou zijn. Van het haar wordt telkens 2 tot 3 cm afgeknipt. De konijnen houden dan een vacht met haren van ca. 1 cm lang over, zodat ze niet onderkoeld raken.
De leveranciers van het Angora materiaal dat voor de Angora producten wordt gebruikt  hebben er geen enkel belang bij om konijnen te plukken in plaats van het haar te knippen. Integendeel: haren die verkregen zijn door plukken van konijnen zijn niet eens geschikt om de voor het produceren van Angora ondergoed noodzakelijke garens van te maken.

8.5
568 Thuiswinkel reviews

De klantvriendelijkheid is fantastisch! Locatie OLVG West haalde ik m'n spullen voor zwangerschap en huurde er mijn kolf, ben er prima geholpen.

Esther 12-12-2017 20:30:42 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)