Advies over borstkolven
Kolfapparaten zijn er in alle soorten en maten. Lees er hier alles over.
Zwangerschapsklachten komen bij bijna alle zwangerschappen voor. Veel klachten zijn onschuldig en makkelijk te behandelen, maar sommige moet je goed in te gaten houden. Heb jij (veel) klachten tijdens jouw zwangerschap? Wij kunnen je helpen!
Een iets lagere bloeddruk is in het begin van je zwangerschap vrij normaal. Maar een te lage bloeddruk tijdens de zwangerschap, ook wel hypotensie, is ook niet prettig. Ook al is het niet gevaarlijk voor jouw kindje, kan het wel zorgen voor duizeligheid en vermoeidheid.
Een te hoge bloeddruk tijdens je zwangerschap – hypertensie – is niet goed! Dit kan namelijk wel vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld het krijgen van zwangerschapsvergiftiging.
Houd daarom met een bloeddrukmeter goed in de gaten of jij een normale bloeddruk hebt tijdens je zwangerschap.
Incontinentie of urineverlies; voor de meeste vrouwen een gênant onderwerp, maar het is niks om je voor te schamen! Incontinentie komt voor bij de meeste zwangerschappen. Wil jij hier toch de nodige bescherming voor? Bekijk dan eens ons incontinentiemateriaal.
De buikwand wordt tijdens de zwangerschap flink uitgerekt, zodat je kindje alle ruimte heeft om te groeien. Maar soms groeit de buik zo hard, dat ook de spieren moeten wijken om meer ruimte te creëren. Dit wordt diastase genoemd. Meestal herstelt dit zich vanzelf weer na de geboorte, maar een buikband kan ook helpen om jouw buikspieren terug te brengen in de oude vorm.
Vijf tot tien procent van de vrouwen ervaart depressieve gevoelens tijdens de zwangerschap. Herken jij de symptomen van zwangerschapsdepressie?
Als jij deze klachten herkent, heb jij misschien zwangerschapsdepressie. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Bespreek het met jouw naasten, of met jouw verloskundige of huisarts.
Zwangerschapsvergiftiging kan dus het gevolg zijn van een hoge bloeddruk (zwangerschapshypertensie), maar er zijn nog drie vormen die kunnen voorkomen.
Hemolysis (bloedafbraak)
Elevated Liver enzymes (leverfunctiestoornissen)
Low Platelets (verminderd aantal bloedplaatjes)
In het kort: bij het HELLP-syndroom is er een te grote afbraak van rode bloedcellen, leverfunctiestoornissen en te weinig bloedplaatjes.
Vermoed je dat je een zwangerschapsvergiftiging hebt? Handel direct en bel jouw huisarts!
Let op! Bestel je leenhulpmiddelen voor iemand anders? Dan moet dit altijd op naam en met gegevens van de gebruiker.
Hopelijk vond je dit artikel interessant! Maar nog liever: hopelijk heb jij tijdens jouw zwangerschap zo min mogelijk van deze zwangerschapskwalen. Ben jij op zoek naar persoonlijk advies? Kom dan langs in een van onze zorgwinkels of bel met onze Klantenservice via 0900 - 288 77 66.
Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor jou klaar!