Zorgtechnologie

In dit artikel lees je alles over zorgtechnologie. Eerst leggen we je uit wat zorgtechnologie is. Daarna vind je drie voorbeelden van technologische hulpmiddelen die het leven van ouderen een stuk leuker en gemakkelijker kunnen maken. 

Wat is ‘zorgtechnologie’? 
Met ‘zorgtechnologie’ bedoelen we alle technologische hulpmiddelen die jou het leven leuker en gemakkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme lamp die je op afstand bedient. Of een horloge dat je hartslag meet. Tegenwoordig zijn er zelfs robots die jou bij je dagelijkse taken kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een zorgrobot die je eraan herinnert welke boodschappen je moet doen. Of wanneer je je medicijnen moet innemen. Bij Vegro spreken we over ‘zorgtechnologie’ wanneer een technologisch hulpmiddel 
 
  • jou het leven op dagelijkse basis leuker en gemakkelijker maakt (bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit en gezondheid); 
  • iets toevoegt voor een mantelzorger of professionele zorgverlener (bijvoorbeeld als hij of zij minder vaak of zwaar hoeft te tillen); 
  • de zorgkosten op de lange termijn kan verlagen (bijvoorbeeld wanneer een professioneel zorgverlener het werk makkelijker en sneller kan uitvoeren). 
Voorbeelden van zorgtechnologie voor ouderen 
De MAX Mobiel, het Maatje en het Mollenspel zijn 3 voorbeelden van zorgtechnologie speciaal voor ouderen. 
  1. MAX Mobiel 
De MAX Mobiel is een volledig elektrisch aangedreven tweepersoons voertuig. Het is speciaal ontworpen voor korte ritjes voor wie niet meer auto wil of kan rijden. Bijvoorbeeld voor een bezoekje aan familie of het ziekenhuis. 
  1. Maatje 
Maatje is een sociale zorgrobot die je kan helpen om zelfstandiger te leven. Maatje helpt je bijvoorbeeld herinneren om je medicijnen op tijd in te nemen. Ze speelt ook muziek, praat, belt op verzoek een bekende voor je en nog heel veel meer. 
  1. Mollenspel 
Bewegen op hogere leeftijd kan door veel factoren belemmerd worden, terwijl regelmatig bewegen juist bijdraagt aan zo lang mogelijk fit blijven. Het Mollenspel is een arcadespel speciaal voor ouderen, dat je helpt om op een leuke manier in beweging te blijven. 
Zorgtechnologie in de toekomst 
Je kunt je misschien wel voorstellen dat de zorg er over 10 jaar heel anders zal uitzien dan de zorg van nu. Om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden, is het belangrijk om nieuwe technologische ontwikkelingen goed te testen. Dat doen we met ‘Vegro Innovatie & Onderzoek’. Bovendien kunnen we jou met deze dienst op een laagdrempelige manier met de nieuwste zorgtechnologie kennis laten maken. Het biedt je de kans om producten uit te proberen die anders misschien niet beschikbaar of te kostbaar zijn.
 
Meer over (het aanbod van) Vegro Innovatie en Onderzoek
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 288 77 66 (lokaal tarief)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten