De voordelen van bewegen

Je elke dag uitgerust fit, positief en gezond voelen. Dat wil toch iedereen? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging houdt lichaam en geest gezond. Het drukke leven kan echter in de weg staan van een gezonde levensstijl.

Waarom meer bewegen?

In beweging blijven is voor iedereen belangrijk. Hierdoor blijft u fysiek fit. Door in beweging te blijven traint u uw gewrichten en spieren. Zo blijven ze sterk, waardoor u bijvoorbeeld eenvoudiger kunt lopen en gemakkelijker iets kunt tillen. Daarnaast verlaagt u door te bewegen uw cholesterol, bloeddruk en de kans op hart- en vaatziekten. Uw hart, bloedsomloop en weerstand worden eveneens positief beïnvloed.

Net zo belangrijk is dat u mentaal fit blijft door in beweging te blijven. Uw stressniveau verlaagt waardoor u beter slaapt, en uw zelfvertrouwen stijgt doordat u er fitter uit gaat zien. Hoe intensiever u beweegt, hoe meer dopamine en endorfine uw lichaam aanmaakt. Dit zijn stofjes die ervoor zorgen dat u zich vrolijk voelt. En als u zich vrolijk voelt, gaat u vanzelf positiever tegen dingen aankijken.

Een half uur per dag bewegen is al voldoende. Het maakt niet uit hoe u deze tijd invult. Een gouden tip is om vooral te doen waar u zich goed bij voelt. Ga dus niet naar de sportschool als u zich daar niet prettig voelt. Iedereen kan voor zichzelf het beste bepalen wat voor hem of haar de beste manier is om te bewegen. Overweeg bijvoorbeeld om te fietsen naar werk, een rondje te lopen tijdens de lunchpauze of samen met een vriend(in) of familielid af en toe baantjes te trekken in het dichtstbijzijnde zwembad.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Vegro organiseert regelmatig publieksacademies, waaronder de publieksacademie over een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk, maar waar moet je dan eigenlijk allemaal rekening mee houden? Tijdens deze publieksacademie wordt dit besproken.

Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten