Veilig op de fiets

Met ruim 22 miljoen fietsen tegen 17 miljoen inwoners is Nederland zonder twijfel het nummer één fietsland van de wereld. En fietsen wordt steeds populairder. Mede door de elektrische fiets kan namelijk ook op oudere leeftijd gewoon nog doorgefietst worden. Met het toenemende aantal fietsen op de weg wordt het verkeer steeds drukker. Vegro geeft u daarom graag een aantal tips mee, zodat u zo veilig en optimaal mogelijk van het fietsen kunt genieten.

Bagage


Verdeel uw bagage goed aan beide kanten. Dit behoudt de stabiliteit en maakt het fietsen een stuk comfortabeler. Wij raden u ook niet aan om met een rugzak te fietsen. Bij een val komt deze namelijk vaak ongelukkig terecht. Reguliere fietstassen gemonteerd op de bagagedrager zijn de beste oplossing om spullen te vervoeren.

Verlichting


In het donker bent u op de fiets minder goed zichtbaar en gevaarlijke situaties kunnen dan snel ontstaan. Zorg dus dat u uw verlichting goed controleert voordat u op pad gaat. De dunne bedrading van de verlichting kan door slijtage kapotgaan, of de dynamo kan het begeven.

Als u ‘s avonds met de fiets op pad wilt gaan, kunt u uzelf ook eventueel van reflecterende, of lichtgevende led armbanden voorzien. Deze kunt u gemakkelijk aan uw bovenarm bevestigen. Om uw zichtbaarheid voor andere weggebruikers te vergroten, raden wij u aan om overdag ook met verlichting te fietsen.

Bandenspanning


Door de banden goed op te pompen, rijdt en stuurt de fiets vele malen beter. Bij zachte banden is er meer trapkracht nodig om de fiets in beweging te krijgen. In de winter mag de bandenspanning wel wat lager zijn om een groter rijvlak te creëren, en meer grip op gladheid te krijgen.

Hoofdbescherming


In sommige landen, bijvoorbeeld in Engeland, is het heel normaal om een helm te dragen op de fiets. In Nederland is dit geen gewoonte, maar zeker een veiligheidsmaatregel die u wel kunt toepassen. Het wordt steeds drukker op de wegen, waardoor de kans op onveilige verkeerssituaties toeneemt.

Zomer en winter


Vooral in de zomer is het bij langere afstanden belangrijk dat u voldoende water drinkt. Neem ook regelmatig rustpauzes als u zich vermoeid voelt. In de winter dient u weer met andere dingen rekening te houden.

Het is bijvoorbeeld af te raden om met te dikke kleding te gaan fietsen. Door het fietsen wordt uw lichaamstemperatuur een stuk hoger en kunt u het al snel warm hebben. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor luchtige (thermo)kleding, zodat lichaamszweet kan verdampen. Rijd in de winter langzaam en neem de bochten ook wat ruimer om de kans op vallen te verkleinen.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten