Meten is weten


Er zijn heel veel verschillende metingen die u kunt uitvoeren om inzicht te krijgen in uw lichamelijke gesteldheid. U kunt bijvoorbeeld voor de hand liggende dingen meten, zoals lengte en gewicht, maar u kunt ook waardes meten die meer invloed hebben op uw gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spiermassa, vetpercentage, metabolische leeftijd, cholesterol, temperatuur en glucosewaarde. Toch zijn de meest gemeten waarden de hartslag, bloeddruk en saturatie. Bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen hebben we een mooi aanbod aan meetapparatuur, waarmee u deze metingen snel en gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Bloeddrukmetingen


Vegro heeft een ruim aanbod aan betrouwbare bovenarmbloeddrukmeters. Hiermee kunt u via uw pols, of met een manchet om de bovenarm snel inzicht krijgen in uw bloeddrukwaardes. Als u hier liever assistentie bij wilt hebben, dan is de maandelijkse bloeddruk dag van Vegro wellicht interessant voor u. Vegro organiseert iedere eerste woensdag van de maand een landelijke bloeddruk meetdag, waarbij u kosteloos bij een van onze locaties uw bloeddruk kunt laten meten. U kunt dan ook informatie vragen over de stappen die u gewenst bent te verlopen om een zo betrouwbaar mogelijke bloeddruk vast te stellen.  

Lees ook: Bloeddruk meten voor meer informatie over een gezonde bloeddruk.

Hartslagmetingen


Bij het meten van de hartslag is betrouwbare meetapparatuur noodzakelijk. Sporters kunnen bijvoorbeeld op basis van hun gemiddelde hartslag hun training aanpassen. Maar ook de nieuwsgierige mens kan bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen terecht voor een ruim aanbod aan betrouwbare hartslagmeters. Met deze apparatuur kunt u tevens uw bloeddruk meten. Mocht u spontaan uw hartslag willen meten, maar beschikt u niet direct over meetapparatuur, dan kunt u dit ook doen door de binnenkant van uw pols te voelen. Gebruik hierbij niet uw duim, omdat u dan kans heeft om de hartslag van uw duim te voelen. Tel het aantal hartslagen gedurende vijftien seconden, en vermenigvuldig dit dan met vier. Bij een regelmatige hartslag zou u tussen de zestig en tachtig slagen moeten uitkomen.

Lees ook: Hartslag meten voor meer informatie over het meten van uw hartslag.

Saturatie


Een gezonde saturatie ligt tussen de 95% en 100%. Dit percentage kan nooit hoger zijn dan 100%. In sommige gevallen is een lagere saturatie bekend, bijvoorbeeld in het geval van COPD. Als er echter geen sprake is van COPD, en de saturatie ligt lager dan 90%, dan is het raadzaam om ten allen tijden een dokter in te schakelen. U kunt snel en gemakkelijk uw saturatie meten, met behulp van de betrouwbare saturatiemetersvan Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Voelt u zich al een tijd kortademig, moe en futloos, en is uw saturatie lager dan 90%? Schakel dan direct een dokter in.

Lees ook: Saturatie meten voor meer informatie over het efficiënt meten van de saturatie.


Leer meer over zelfmeten


Op 11 juni organiseert Vegro een gratis Publieksacademie over zelfmeten. Er zijn diverse sprekers waaronder een Bio-hacker en topsporter Gregory Sedoc. Zij vertellen over de voor en nadelen van zelfmeten en welke toegevoegde waarde het zelfmeten van uw lichaamswaarden heeft. Mis geen kans om uzelf te verbeteren en schrijf u in voor dit evenement.


Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten