Filters

Houd je hoofd koel met deze tips tegen warmte


Wat een warm weer! Veel mensen hebben hier lang naar uitgekeken. We kunnen weer naar buiten zonder dikke jas, en ontspannen in de tuin of op het balkon. Maar wees wel voorzichtig. Tropische dagen kunnen namelijk leiden tot uitdroging en oververhitting. Vooral ouderen hebben daar snel last van. Gelukkig houd jij met de volgende tips het hoofd koel.

Vijf tips tegen warmte


1. Drink voldoende water

Wacht niet totdat je dorst hebt, maar drink twee tot drie liter water per dag. Kruidenthee is een goed alternatief voor water. Ga je op pad? Neem dan een flesje water mee. Dranken met suiker en cafeïne halen vocht uit jouw lichaam, waardoor je juist uitdroogt. Een goede graadmeter voor de hoeveelheid vocht in het lichaam is jouw urine. Is jouw urine donker en/of sterk geurig? Dan heb je waarschijnlijk te weinig gedronken.

2. Bescherm jouw huid tegen de zon

Smeer je in met zonnebrand en herhaal dit regelmatig. Dit is ongeveer iedere twee uur. Sla snel vergeten plekken, zoals oren, oogleden, tenen en lippen niet over. Probeer daarnaast uit de zon te blijven als het erg warm is. Bedek jouw hoofd met een hoed, draag een zonnebril en trek lichte, dunne kleding aan. Houd er rekening mee dat de zonkracht het sterkst is tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

3. Eet voldoende 

Bij warm weer heb je waarschijnlijk minder trek. Maar het is in de zomer juist belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Door de hitte kan je namelijk ook zout verliezen. Eet daarom vooral veel groente, fruit, of bijvoorbeeld (koude) soepen. Deze zijn een bron van water, vitaminen en zout.

4. Doe rustig aan

Vermijd zware inspanningen op warme dagen. Moet je toch naar buiten om boodschappen te doen, of wil je een wandeling maken? Doe dat dan het liefst in de ochtend of avond.

5. Houd je omgeving koel 

Zoek koele plekken op, bijvoorbeeld in de schaduw of binnenshuis. Haal eventueel een ventilator in huis, maar let er wel op dat de temperatuur niet te veel schommelt. Probeer niet in de tocht te zitten. Houd gordijnen en zonnewering dicht op kamers waar de zon naar binnen schijnt. Is het buiten warmer dan binnen, houd dan de ramen gesloten.

Door het opvolgen van de bovenstaande tips voel jij je meer op je gemak tijdens zonnige dagen. Geniet ervan!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden