Filters

Griep opgelopen? 3 tips voor wat te doen

De meest voorkomende griepverschijnselen zijn koorts, koude rillingen, hoofd- en spierpijn en een verstopte neus. Vermoed jij dat je griep hebt? Lees hier wat je het beste kunt doen.

1. Houd veel rust


Hoe meer rust je neemt, hoe meer jouw lichaam de tijd krijgt om het griepvirus te bestrijden. Neem voldoende de tijd om uit te zieken en ga niet te snel weer op pad of aan het werk. In dat geval is de kans namelijk groot dat jouw klachten erger worden, of dat je veel langer ziek bent dan nodig.

2. Drink voldoende water


Als je griep hebt, is het heel belangrijk dat je voldoende water drinkt. Door veel transpireren bij koorts, overgeven en diarree verlies je veel meer vocht dan normaal. Bovendien heeft jouw lichaam voldoende water nodig om afvalstoffen af te voeren. Drink daarom ten minste 2 liter water of thee per dag. Ook kun je bij koorts veel zout verliezen, door het hevige transpireren, overgeven en diarree. Daar kun je je slap en futloos van voelen. Het is daarom ook belangrijk om bouillon of kippensoep te nemen als je griep hebt. Daarmee vul je niet alleen jouw zoutgehalte aan, maar ook de verloren voedingsstoffen.

3. Maak het jezelf zo aangenaam mogelijk


Houd jezelf warm! Door je warm aan te kleden, onder de dekens te blijven en een kruik te maken, heeft jouw lichaam meer energie om het griepvirus te bestrijden. Een pijnstiller, zoals paracetamol, zorgt er niet voor dat het virus sneller overgaat, maar kan wel helpen bij het verlagen van koorts, hoofd- en spierpijn.

Kunnen we jou helpen?

Een flinke griep is heel vervelend. Bij Vegro hebben we verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Raadpleeg jouw huisarts wanneer klachten lang aanhouden, bijvoorbeeld als je al langer dan vier dagen koorts hebt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden