Tips voor meer bewegen op kantoor

Je elke dag uitgerust fit, positief en gezond voelen. Dat wil toch iedereen? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging houdt lichaam en geest gezond. Het drukke leven kan echter in de weg staan van een gezonde levensstijl.

5 tips voor meer beweging op kantoor


Kantoorbanen dwingen ons om een groot deel van onze tijd zittend door te brengen. Dat u op kantoor zit, betekent echter niet dat u de hele dag stil hoeft te zitten. Meer bewegen op het werk is niet moeilijk, u hoeft alleen maar een of meerdere van de volgende tips op te volgen:
 
 1. Staand werkenZorg voor een bureau waarachter u staand kunt werken. Uit onderzoek blijkt dat staand werken leidt tot meer efficiëntie en snellere besluitvorming.

 2. Wandel tijdens de lunchpauze. Als het goed is heeft u minimaal 30 minuten pauze per dag. Gebruik deze om een blokje om te maken, dan voldoet u meteen aan de aanbevolen minimale hoeveelheid beweging per dag!

 3. Neem de trap indien mogelijk. Werkt u in een pand met meerdere verdiepingen? Neem dan eens de trap in plaats van de lift.

 4. Loop tussendoor kleine stukjes. Haal eens koffie of thee voor uw collega's. Heeft u een vraag aan een van uw collega's? Loop er eens naartoe in plaats van te bellen.

 5. Fiets naar het werk. Woont u relatief dichtbij uw werk? Laat de auto soms even staan en pak de fiets. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Vegro organiseert regelmatig publieksacademies, waaronder de publieksacademie over een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk, maar waar moet je dan eigenlijk allemaal rekening mee houden? Tijdens deze publieksacademie wordt dit besproken.
Hoeveel moet u wandelen om af te vallen?


U kunt effectief afvallen door te wandelen. Wandelen is een goede manier om vet te verbranden en een goed alternatief voor hardlopen. Wandel het liefst een uur per dag, dan verbrandt u namelijk de calorieën die in een groot stuk appeltaart met slagroom zitten.

Wandelen is enorm gezond. Daarbij moet gezegd worden dat u het snelst afvalt door minder en gezonder te eten. Wilt u gewicht verliezen, houd dan de volgende tips aan:
 • Weeg uzelf minstens een keer per week. 
 • Minder uw inname van calorieën. 
 • Eet in kleine porties. 
 • Blijf in beweging. 
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtMet ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten