Filters

De beste bloeddrukmeter volgens de Consumentenbond

Ben je op zoek naar de beste bloeddrukmeter? Er zijn een hoop verschillende bloeddrukmeters. Een goede bloeddrukmeter is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. De Consumentenbond testte een aantal bloeddrukmeters voor je uit. In dit artikel lees je welke bloeddrukmeters volgens de Consumentenbond het beste zijn.

Wat is de beste bloeddrukmeter?


De Omron bovenarmbloeddrukmeter is volgens onderzoek van de Consumentenbond het beste. In augustus 2015 testte de Consumentenbond twaalf verschillende bloeddrukmeters. Uit deze test komt de populaire Omron M6 Comfort als winnaar uit de bus met een 8.0. De Omron M3 is volgens deze test de beste koop met een 7.5. Na deze bloeddrukmeters volgden nog twee andere bloeddrukmeters van Omron.
(bron: https://www.checkfit.nl/img/cms/consumentenbondtest_bloeddrukmeters_2015.jpg)

Het onderzoek van de Consumentenbond werd door professionals en testpersonen uitgevoerd. Wat opvalt is dat de Omron bloeddrukmeters over het algemeen duurder zijn dan andere merken, maar in dit geval is duurder ook beter. Dankzij de test is het duidelijk dat je waar voor je geld krijgt. Volgens deze test zijn de bloeddrukmeters van Omron een uitstekende keuze als je zelf je bloeddruk wil meten.


Waarom is de Omron M6 Comfort de beste bloeddrukmeter?


De Consumentenbond oordeelde dat de Omron bovenarmbloeddrukmeter klinisch gevalideerd is. Dat betekent dat het apparaat volgens strenge, medische regels beoordeeld is. Ook oordeelde de Consumentenbond dat de bloeddrukmeter:

  • De gemiddelde bloeddruk berekent;

  • Een breed geheugen heeft;

  • Nauwkeurig en snel meet.

Verder is de bloeddrukmeter van Omron erg gebruiksvriendelijk. Dat is te danken aan het grote scherm en de flexibele manchet. De Omron M6 Comfort heeft een geheugen voor twee personen. Alle goed gemeten resultaten worden automatisch opgeslagen. Handig voor het overzicht, maar ook als je arts een behandeling uitvoert. De Omron M6 Comfort voldoet aan alle eisen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).


Ook artsen kiezen voor Omron als beste bloeddrukmeter


De producten van Omron komen niet alleen goed uit het onderzoek van de Consumentenbond. Ook artsen raden bloeddrukmeters van Omron aan. Omron is dan ook niet voor niets marktleider op het gebied van bloeddrukmeters. Het bedrijf gebruikt speciale technieken die andere merken niet hebben. De technologie die Omron gebruikt is al bijna 90 jaar in ontwikkeling.

Wat doet de consumentenbond?


De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor de belangen van consumenten. Ze testen onder andere allerlei diensten en producten. Al sinds 1953 geeft de vereniging een blad uit: de Consumentengids. Hierin plaatsen ze vergelijkende warenonderzoeken.


Een product dat als beste uit de test komt, heeft de beste kwaliteit. Een product dat de beste koop is, heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dankzij de tests van de Consumentenbond hoef je zelf niet zo lang op zoek naar een goed product. De tests die de Consumentenbond uitvoert zijn altijd onafhankelijk. Ze beslissen zelf welke producten in de prijzen vallen. Ze nemen geen geld of andere dingen aan van bedrijven die de uitslagen willen beïnvloeden.


Welke bloeddrukmeters test de Consumentenbond?


De Consumentenbond test een aantal bestverkochte bloeddrukmeters. In dit geval gaat het om de meters die op een lijst van de Hartstichting staan. De Hartstichting geeft namelijk advies over het gebruiken van bloeddrukmeters. De kwaliteit van de verschillende bloeddrukmeters werd onderzocht door het Dabl Instituut. Dit instituut kiest alleen de beste bloeddrukmeters uit. De betrouwbaarheid van de uitslagen is dus verzekerd.


Wat test de Consumentenbond?


De bloeddrukmeters uit het onderzoek van de Consumentenbond zijn op verschillende punten beoordeeld. De consumentenbond let onder andere op:

  • De prijs;

  • Het gebruiksgemak;

  • De mogelijkheid om data op de pc of telefoon op te slaan;

  • Het detecteren van een onregelmatige hartslag;

  • Comfort.

Zelf is het lastig om te weten waar je bij de keuze voor een bloeddrukmeter rekening mee moet houden. Daarom bieden de testresultaten van de Consumentenbond een handige uitkomst. Zo weet je gemakkelijk en snel welke bloeddrukmeters het beste zijn.


Thuis je bloeddruk meten


Wil je thuis je bloeddruk meten? Bijvoorbeeld omdat je een hoge bloeddruk hebt? Zorg dan voor een goede, betrouwbare bloeddrukmeter. Uit het onderzoek van de Consumentenbond komen deze Omron bloeddrukmeters als beste uit de test:Of kijk naar ons volledige assortiment bovenarmbloeddrukmeters en polsbloeddrukmeters.

€ 69,99
PRODUCTTILE
€ 49,99
PRODUCTTILE
€ 95,99
PRODUCTTILE

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden