Filters

Omgaan met de anderhalvemetersamenleving

Minister-president Mark Rutte benoemde het al in zijn speech: ‘we moeten zoeken naar het nieuwe normaal in een anderhalvemetersamenleving’. Want totdat er een vaccin beschikbaar is, zullen nieuwe besmettingen blijven opduiken. Maar hoe gaan we daarmee om, die anderhalvemetersamenleving? En hoe kan Vegro jou daarbij helpen? Je leest het in dit artikel.


1. Geen handen schudden


Het voelt best gek: iemand niet de hand schudden als je jezelf voorstelt, of diegene wil bedanken of feliciteren. Maar in deze situatie is dat toch echt heel belangrijk. Er is namelijk onderzocht hoe vaak wij ons gezicht aanraken: gemiddeld 23 keer per uur! Je handen vormen daarmee een grote bron van besmetting. Zorg er daarom ook voor dat je, naast het vermijden van handen schudden, jouw handen regelmatig wast. Maar wat kun je dan doen, in plaats van handen schudden?
 • Naar elkaar zwaaien;

 • Naar elkaar knikken;

 • Je hoed afnemen (als je deze op hebt);

 • Elkaar kort aantikken met de voet of elleboog; 

 • Je hand op je hart leggen; in sommige culturen is dit al een respectvolle manier om elkaar te begroeten; 

 • Of gewoon mondeling iemand bedanken, feliciteren of laten weten dat je het leuk vindt om diegene te ontmoeten. 

2. Op bezoek bij ouderen


Het kabinet heeft onlangs bekendgemaakt dat ouderen langzaamaan weer bezoek mogen ontvangen, op voorwaarde dat dit twee vaste personen zijn die zich aan de RIVM-maatregelen houden. Maar ook straks, als de maatregelen iets versoepelen, is het belangrijk je aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Ga je op bezoek bij een oudere, denk dan aan het volgende: 
 • Was je handen regelmatig en houd anderhalve meter afstand. Hoest en nies in je elleboog; 
 • Pas op met de kinderen: voor kinderen is het de normaalste zaak om opa of oma om de nek te vliegen of een dikke zoen te geven. Leg ook aan hen uit dat dit nu even niet kan. Misschien kunnen zij een mooie tekening maken, om zo toch te laten zien hoe lief zij opa of oma vinden;
 • Ga niet op bezoek als jij of de persoon die je bezoekt zich niet lekker voelt. Is dat het geval, maar wil jij toch in contact blijven met een oudere? Onze communicatiehulpmiddelen kunnen daarbij helpen.

SimTab seniorentablet


De belangrijkste functie van SimTab is natuurlijk: contact houden met jouw familie. Maar daarnaast kun je onder andere ermee mailen, internetten, spelletjes doen, de krant lezen, of muziek luisteren.

Fysic seniorentelefoon


Gebruiksgemak staat voorop bij de Fysic seniorentelefoon. Onder de fototoetsen sla je eenmalig het telefoonnummer op van de vier personen die je het meest belt. Druk op de foto bel direct jouw naaste!

SimPhone smartphone


Met de SimPhone seniorentelefoon zijn alle afbeeldingen en teksten goed leesbaar. Je kunt niet alleen bellen of sms-en met de SimPhone, maar ook e-mailen, spelletjes doen en internetten.

Wuzzi Alert Watch


Met de Wuzzi Watch schakel jij hulp in wanneer nodig. Één druk op de knop en jij hebt contact met jouw familie of de alarmcentrale. Dat is natuurlijk een prettig idee, nu je afstand moet bewaren van naasten.  

3. Naar buiten


Als de maatregelen straks iets versoepeld worden, dan is de kans groot dat iedereen weer naar buiten gaat. En dat is ook logisch! Iedereen is toe aan vrij en onbezorgd op pad kunnen gaan. Maar júist dan is het belangrijk dat je je aan de veiligheidsmaatregelen houdt. Een versoepeling van maatregelen is namelijk het gevolg van goede ontwikkelingen, en dat willen we voortzetten. Wat kun jij doen?

 • Wees behulpzaam: doe een stapje opzij of wacht even totdat iemand voorbijloopt. Dit geldt natuurlijk ook in een winkel of het openbaar vervoer;
 • Probeer drukke plekken te vermijden waar mogelijk. Moet je naar de winkel? Bekijk of je de spullen ook online kunt bestellen. Is dat niet mogelijk, houd je dan aan de veiligheidsmaatregelen. Gebruik te allen tijde een winkelkarretje of mandje;
 • 's Zomers gaan veel mensen op pad met de fiets. Ook hiervoor geldt: vermijd drukke plekken, wees behulpzaam en houd zoveel mogelijk afstand;
 • Wil je graag op pad, maar ben je afhankelijk van een rollator? Bij Vegro vind je verschillende modellen om jouw wandeling zo prettig mogelijk te maken. En dit zorgt natuurlijk ook voor extra ruimte tussen jou en andere personen!

Rollator Move light


Ga op stap met deze binnen- en buitenshuis lichtgewicht rollator. De rollator Move Light heeft een afneembare rugsteun, die ook functioneert als veiligheidsbeugel. Comfortabel en veilig dus!

Rollz Motion


Op stap met een multifunctionele rollator? Dan is de Rollz Motion iets voor jou. Deze lichtgewicht rollator is binnen een handomdraai omgetoverd tot rolstoel. Ideaal voor dagjes uit!

Rollator Quatro


Praktisch en multifunctioneel; zo omschrijf je de Rollator Quatro. Deze binnen- en buitenshuis rollator is voorzien van een dienblad, afneembaar boodschappenmandje en wandelstokhouder.

Rollator Topro


Met de rollator Topro wordt jouw wandeling zo prettig mogelijk. Dit dankzij de schokabsorberende SOFT-wielen, waardoor jij ongestoord heerlijke wandeling in het bos maakt.

4. Op het werk


Veel bedrijven kijken momenteel naar mogelijkheden, zodat werknemers straks weer op een veilige manier aan het werk kunnen. Welke maatregelen zijn dan belangrijk?

 • Hoest en nies in je elleboog en reinig regelmatig jouw handen;
 • Is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk? Bekijk dan of de tijd tussen werknemers gespreid kan worden. Dus de ene dag werkt de ene helft (thuis), en andersom;
 • Is ook gespreid werken niet mogelijk? Dan is het noodzakelijk dat werknemers persoonlijke beschermingsmaterialen hebben, zoals mondkapjes, handschoenen, gelaatsschermen of preventieschermen;
 • Reinig deurknoppen, handgrepen, kranen, toetsenborden en muizen meerdere keren per dag;
 • Is het regelmatig druk bij het koffieapparaat? Kijk dan of er meerdere koffieapparaten geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld één in iedere (kantoor)ruimte;
 • Houd geen fysieke vergaderingen, maar kijk of deze digitaal kunnen plaatsvinden. Is dit niet mogelijk? Houd dan vergaderingen met zo min mogelijk mensen en met de juiste afstand.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden