Filters

Afvallen is een leefstijl

Afvallen is moeilijk en wordt al snel gezien als iets wat echt moet. Het gevoel dat we het moeten doen neemt dus een extra barrière met zich mee, maar dat kan ook anders. Laten we het eens van een andere kant bekijken. Afvallen doen we natuurlijk ook om gezond te zijn. We werken hierbij ter verbetering van ons lichaam en proberen een gezonde leefstijl aan te meten. En zeg nou zelf: wie wil zich niet verbeteren?

Door meer bewust te zijn van de voeding die het lichaam nodig heeft verander je al op een subtiele wijze je levensstijl. Voeg naast deze bewustwording ook voldoende beweging toe en je hebt het natuurlijk recept om op een gezonde manier af te vallen.

Wanneer val je af?


De regel om af te vallen klinkt simpel. Wanneer je structureel meer calorieën verbruikt dan dat je binnenkrijgt zal je afvallen. Dit betekent echter niet dat je drastisch heel weinig calorieën moet binnenkrijgen.
 

Doe het met beleid


Er zijn mensen die besluiten om af te gaan vallen en gooien daarbij drastisch het roer om. Ze stoppen abrupt met hun patronen en gaan lijnen, waarbij ze niet of heel weinig meer eten. Dit kan enigszins gezien worden als uithongeren en dat is juist heel ongezond en niet natuurlijk! Vermijd dit soort gedrag en blijf vooral eten, maar wees er wel van bewust wat je eet. Zorg voor een structuur en wijk daar niet vanaf.

De juiste stijl


Afvallen hoort bij een gezonde leefstijl. Een leefstijl is voor iedereen weer net wat anders dus wees bewust dat wat voor iemand anders werkt niet bij jou hoeft te passen. Belangrijk is dat jij je gemakkelijk voelt bij de gekozen stijl.

Maar hoe vind je jouw stijl? We weten allemaal wel te zeggen hoe het niet moet, maar de sleutel tot succes zit natuurlijk in het feit hoe het wel moet. Eerder is al benoemt dat het noodzakelijk is om minder calorieën binnen te krijgen dan dat het lichaam verbrandt. Daarnaast moet deze opvatting binnen een structuur van regelmaat passen.
Zorg er dus voor dat je een juiste hoeveelheid calorieën binnenkrijgt op vaste momenten op een dag. Calorieën zelf tellen is lastig en neemt veel tijd in beslag. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik een app als Yazio of Calorieën- en voedingstrackerom op te schrijven wat je eet en hoeveel je daarvan eet. Deze apps geven namelijk een goed overzicht van het aantal calorieën dat je binnenkrijgt, waardoor je dus een goed beeld kan vormen wat voor jou werkt en wat niet!

Stel realistische doelen


Hoe groot schat je de kans in dat je binnen een half jaar ruim 30 kilo afvalt? De kans dat dit lukt lijkt redelijk klein en helpt niet om te motiveren. Probeer doelstellingen voor een kortere termijn te stellen zoals per week een halve kilo afvallen.

Elke week wanneer u op de weegschaal staat kan je zien of je het doel hebt behaald. Is het gelukt? Fantastisch! Je zit op de goede weg. Lukt het een keer niet? Laat je niet ontmoedigen. Waarschijnlijk heeft het een logische verklaring en soms lukt het gewoon een keer niet. De weken daarna kan deze tegenslag weer worden gebruikt om de weekdoelen wel te behalen!
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden