Filters

Gezond afvallen zonder jojo-effect: 10 tips en hulpmiddelen


Lukt het je niet goed om gewicht te verliezen, of kom je na het afvallen snel weer aan? Met deze tien handige tips en hulpmiddelen voorkom je grote verschillen in je gewicht. Zo raak jij je extra kilo’s op een gezonde, duurzame manier kwijt.

Vijf tips voor afvallen en gezonder leven


Bij afvallen zijn drie zaken heel belangrijk: goed eten (1), voldoende beweging (2) en voldoende slaap (3). Met deze vijf tips verbeter je jouw eet-, bewegings- en slaapgewoonten snel en gemakkelijk.

1. Zorg dat je goed eet


Wie gewicht wil verliezen, moet minder calorieën innemen dan dat hij of zij verbrandt. Maar het is ook heel belangrijk dat je voldoende vezels, vitaminen, mineralen, goede vetten en andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Crashdiëten, met als doel om in korte tijd veel gewicht te verliezen, strepen veel belangrijke voedingsstoffen weg en zijn daarom niet aan te raden. Eet op vaste momenten (niet te veel tussendoor), kies voor volkoren als je koolhydraten eet (zoals pasta of brood) en eet veel groenten. In veel van je favoriete voedingsmiddelen, zoals brood, zitten nu ook groenten verwerkt. Dat is een makkelijke manier om te beginnen.

Er bestaan verschillende apps om je calorie-inname elke dag in de gaten te houden. In ons artikel over vitaliteit-apps voor je smartphone hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

2. Ga wandelen


Wandelen is een makkelijke, veilige manier om meer te bewegen en gewicht te verliezen. Ook is het goedkoop, omdat je er niet noodzakelijk dure spullen voor nodig hebt. Een paar goede schoenen is genoeg. Je hoeft niet in één keer grote afstanden af te leggen: als je begint met elke dag een rondje lopen kom je al een heel eind.

In ons artikel ‘Door wandelen kan jij sneller afvallen. Lees hier hoe!’ geven we je verschillende wandeltips.

3. Maak bewegen onderdeel van je dag


Pak eens de trap in plaats van de lift, en gebruik eenbewegingstrainer achter je bureau of in je stoel. Als elke dag bewegen een gewoonte wordt, zul je snel zien dat alle minuten snel oplopen!

Lees meer tips over het toevoegen van beweging aan je dag in ons artikel‘10 tips voor meer beweging op kantoor’.

4. Pak de fiets


Nederland is zonder twijfel het nummer 1 fietsland van de wereld. Door de elektrische fiets kan ook op oudere leeftijd gewoon nog doorgefietst worden. Verbrand calorieën met elke trap!

In ons artikel over veilig fietsen geven we je dertien tips om op een veilige manier van het fietsen te kunnen genieten.

5. Zorg voor voldoende slaap


Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar bij het afvallen is voldoende slaap minstens zo belangrijk als voldoende beweging. Je wordt sneller dik als je te weinig slaapt. Dat komt omdat je je gedachten minder goed kunt onderdrukken als je moe bent. Hierdoor maak je sneller ongezonde keuzes. Ook maken mensen met een slechte nachtrust meer van het hormoon ghreline aan, dat voor een hongergevoel zorgt.

Heb je moeite om in slaap te komen of goed door te slapen?In dit artikel vind je elf tips voor een goede nachtrust.


De beste hulpmiddelen voor gezond afvallen


Hieronder vind je alle hulpmiddelen die we hierboven hebben genoemd nog een keer onder elkaar.

6. Bewegingstrainers


Bij Vegro hebben we verschillende bewegingstrainers in ons assortiment. Kun je geen tijd vrijmaken voor een wandeling? Zet dan een loopband in je woonkamer. En wil je bewegen vanuit je luie stoel? Kijk dan eens bij onze fietstrainers.

7. Loop- en driewielfietsen


Gaat fietsen niet meer zo gemakkelijk? Kijk dan eens bij onze loopfietsen of driewielfietsen.

8. Wandelhulpmiddelen


Door elke dag een stukje te wandelen blijven je spieren en gewrichten sterk. Loop je niet meer zo makkelijk? Met een wandelstok, looprek of rollator ga je veilig op pad.

9. Sterke buikspieren


Met een gymbal of met een balanceerkussen train je jouw buikspieren, zonder dat je daar veel extra moeite voor moet doen. Kijk ook eens bij de andere hulpmiddelen voor het verbeteren van je rug- en zithouding.

10. Andere fitnessartikelen


Hometrainers en handtrainers enandere artikelen voor een fit lichaam vind je bij Vegro. Hometrainers zijn ook perfect in gebruik voor beter worden na een blessure of voor revalidatie na een operatie. Je kunt de hometrainer ook gebruiken als je minder mobiel bent.

Kunnen we jou helpen?


Vond je dit artikel leuk om te lezen? Kijk ook eens bij onze andere artikelen over vitaliteit. Heb je nog vragen over dit artikel of over een van onze producten? Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice via 0900 - 288 77 66. We helpen je graag!

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden