Filters

Wetgeving en procedure (gratis) uitleen van hulpmiddelen en de Vegro bestelapp

Het resultaat van de training is dat thuiszorgmedewerkers weten welke hulpmiddelen hun cliënten een half jaar gratis mogen lenen,  hoe zij, of cliënten of mantelzorgers dat gemakkelijk en eenvoudig kunnen regelen (onder andere door de Vegro bestelapp). Ook weten thuiszorgmedewerkers welke hulpmiddelen er na het gratis half jaar via welke wet eventueel kunnen worden vergoed via de  zorgverzekeringswet (ZVW) of Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
 
Doelgroep
De training is voor zorgmedewerkers, arbocoördinatoren, ergo-coaches, ergotherapeuten en andere mensen die geïnteresseerd zijn of te maken hebben met het lenen en vergoeden van hulpmiddelen.
 
Beschrijving
Door de extramuralisering en het toenemen van de zorgzwaarte, krijgen steeds meer (thuis)zorg medewerkers te maken met het aanvragen van hulpmiddelen. Maar hoe zit dat precies? Wat kun je gratis een half jaar lenen? Hoe doe ik dat eenvoudig? Welke vragen moet ik dan beantwoorden? Mag dat ook zonder BIG-nummer? Mogen alle niveaus ’s dat? Hoe en wanneer wordt dat dan geleverd? Kan mijn cliënt of zijn familie dat ook zelf? Wat nu als het langer dan een half jaar nodig is? Hoe zit dat met de WMO? Hoe blijf ik up-to-date? Hoe laat ik hulpmiddelen weer ophalen? Wanneer schakel ik ergotherapie in? Wat doe ik wanneer er een BIG of huisarts-verklaring nodig is? Hoe gebruik ik de Vegro bestelapp? Kan ik daar specifieke vragen en opdrachten in kwijt? Hoe weet ik zeker dat het hulpmiddel geleverd wordt?

Inhoud
Tijdens deze training worden al de bovenstaande vragen beantwoord staan de volgende onderwerpen centraal:
- Voorstellen en bespreken persoonlijke ervaringen en leerwensen
- Wetgeving korte uitleen (ZVW)
- Wetgeving lange uitleen (ZVW)
- WMO / keukentafelgesprek
- Indicatievragen
- Vergoedingen
- Rol ergotherapie
- Vegro bestel app: alle ins en outs
- Oefenen met de App
- Ingaan op vragen
- Evaluatie en borging
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden