Filters

Positieve gezondheid

Gezondheid wordt nog vaak gerelateerd aan lichamelijke aspecten, waarbij een eventuele aandoening centraal staat. Maar gezondheid is zoveel meer dan dat. Het gaat om de veerkracht van de betreffende persoon, waarbij de focus ligt op het bijdragen aan de kwaliteit van leven. Maar hoe brengt u positieve gezondheid in de praktijk?
 
Beschrijving
We veronderstellen dat de zorgprofessional altijd vanuit het belang van de cliënt handelt, maar is dit daadwerkelijk zo? Wordt er stilgestaan bij de wensen en behoeften van de cliënt om zo bij te dragen aan de gewenste kwaliteit van leven? En weten we zelf eigenlijk wel wat we belangrijk vinden in het leven?
Deze training levert een bredere kijk op gezondheid dan slechts de aan- of afwezigheid van ziekte. Door middel van de pijlers van positieve gezondheid wordt op een nieuwe manier naar gezondheid en kwaliteit van leven gekeken. Hier past een persoonsgerichte aanpak bij, waarbij luisteren naar de behoeften van de cliënt centraal staat.

Inhoud
Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • De transitie van ziekteleer naar gezondheidsleer
  • Wat is positieve gezondheid
  • Welke waarden zijn voor u belangrijk
  • Persoonsgerichte zorg aan cliënten
  • Hoe past u het model positieve gezondheid toe in privé- of zorgomgevingen
Doelgroep
Deze training is waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in positieve gezondheid of een nieuwe kijk op gezondheid wil ontwikkelen. Voor de zorgprofessional levert het handvatten voor een persoonsgerichte aanpak op, voor overige deelnemers levert het inzicht op in eigen waarden en hoe hiermee om te gaan in privé of zorgsituaties.


Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7 0800 - 2 88 77 66 (gratis)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten