Aantrekhulpmiddelen steunkousen

Het resultaat van de training is dat zorgmedewerkers hun fysieke belasting kunnen beperken door het gebruik of stimuleren van aantrekhulpmiddelen volgens die nieuwste inzichten. Ook weet de deelnemer na afloop welk hulpmiddel per cliënt het meest geschikt is om cliënten zelf te leren hun steunkousen aan- en uit te trekken.   
 
Doelgroep
De training is voor zorgmedewerkers, arbocoördinatoren, ergo-coaches, ergotherapeuten en andere mensen die geïnteresseerd zijn of baat hebben bij de verbetering van de fysieke belasting van zorgmedewerkers ten aanzien van het aan- en uittrekken van steunkousen
 
Beschrijving
Er verandert veel in de zorg. De zorgzwaarte neemt toe, de gemiddelde leeftijd en de pensioenleeftijd van de zorgmedewerker stijgt, teams zijn veelal zelfsturend en worden zelf verantwoordelijk voor personeelsinzet en verzuim. Het aantal fysieke klachten in de zorg stijgt en daarmee ook het verzuim. Samen met een toenemend tekort aan zorgmedewerkers Ook de extramuralisering is een trend die de fysieke belasting vergroot. Het aan- en uittrekken van steunkousen is een zeer belastende handeling voor de zorgmedewerker, die vaak leidt tot klachten van o.a. vingers, polsen, ellebogen, schouders en nek. Er zijn veel hulpmiddelen op de markt, maar wat werkt nu wel en wat niet? En hoe gebruik je ze op de juiste manier. En hoe leer je het de cliënt zelf? Hoe overwin je de weerstanden bij de cliënt en je collega’s? Wanneer schakel ik een ergotherapeut in?

Inhoud
De training geeft antwoord op boven gestelde vragen en zal een combinatie zijn van theorie, oefenen en het bespreken (of naspelen) van praktijksituaties
Tijdens deze training staan de volgende onderwerpen centraal:

- Voorstellen en bespreken persoonlijke ervaringen en leerwensen
- Wetgeving ARBO en mobiliteitsklassen
- Wetgeving en eventuele vergoedingen.
- Werkhouding en fysieke klachten
- Indicaties steunkousen
- Juiste hulpmiddel kiezen per cliënt (zowel bij zelfstandig aantrekken als met hulp zorgverlener)
- Behandelen van de traditionele hulpmiddelen zoals glijzakken, en handschoenen. Maar vooral veel -  vernieuwende  producten zoals de Doff ’n Donner, de Handylegs, de Handifix, Handy off, Steve enz.
- Juist gebruik hulpmiddelen open en gesloten teen. (tips en tricks)
- Oefenen met alle materialen.
- Evaluatie en borging
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten