Valangst bij ouderen

Veel ouderen hebben valangst. Ze zijn bang om te vallen, of zijn al een keer gevallen en durven daardoor niet zelfstandig de dagelijkse dingen te doen. Uit onderzoek van het LUMC blijkt dat meer dan de helft van de ouderen die hun heup gebroken heeft, enorme last van valangst ondervindt. De gevolgen hiervan zijn dat zij verkrampen en minder in beweging blijven. Daardoor wordt het lichaam zwakker en neemt juist het valrisico toe.

Heb je last van valangst? De volgende tips kunnen helpen om hiermee om te gaan.


1. Blijf in beweging

Om je spieren en gewrichten zolang mogelijk sterk te houden, is het heel belangrijk om te blijven bewegen. Je zult merken dat je meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam, waardoor de valangst kan afnemen. Hoe je in beweging blijft, ongeacht je leeftijd, lees je op onze adviespagina over bewegen.

2. Maak je huis zo veilig mogelijk

Controleer of je woning veilig is ingericht en of er geen gevaarlijke plekken zijn. Liggen er snoeren los? Zijn er dingen waarover je kunt struikelen? Als je de eventuele obstakels zoveel mogelijk hebt opgeruimd, zul je merken dat dit een gevoel van rust geeft.

3. Praat erover

Als je last hebt van valangst, dan is het verstandig om hierover te praten. Door het probleem bespreekbaar te maken, kunnen mensen in jouw omgeving je helpen.

4. Volg een cursus valpreventie

Verschillende zorgorganisaties bieden cursussen in valpreventie aan. Bekijk ons overzicht van valpreventie cursussen om te beslissen welke bij jouw wensen past.


Welke producten kunnen ondersteunen bij valangst?


Bij Vegro vind je een ruim assortiment aan producten die jou ondersteunen bij valpreventie. Met deze producten kun je de kans om te vallen beperken, waardoor jouw valangst zal afnemen. 

Topro Troja 2G rollator


De lichtgewicht rollator waarbij flexibiliteit, optimaal comfort en veiligheid centraal staan.


Wuzzi Watch


Als je zelfstandig woont, is het wel zo prettig om hulp te kunnen inroepen als dat nodig is. Roep met Wuzzi door slechts een druk op de knop om de hulp van een bekende.

Drempelhulp


Een drempelhulp is een ideale en veilige oplossing om met lage tot middelhoge obstakels, in en rondom je huis om te gaan.


Bad-/Douchemat


Met een douchemat voorkom je uitglijden in de douche. Deze mat heeft zuignappen aan de onderkant en een extra antislipwerking aan de bovenkant.

Voorjaarsactie: Wuzzi alert startpakket


  • Gebruiksvriendelijkste en goedkoopste mobiele alarm van Nederland
  • Met één druk op de knop in contact met jouw contactpersonen of alarmcentrale
  • Mogelijkheid om op afstand met elkaar te pratenSchrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten