Filters

De prijzen van scootmobielen

Ben je op zoek naar een scootmobiel? Dan is het handig om de prijzen van scootmobielen te weten. Zo kies je een goede scootmobiel binnen je budget, die je kunt huren of kopen. Scootmobiel prijzen flink verschillen. Zo is een nieuwe scootmobiel duurder dan een tweedehands, en is een eenvoudig model goedkoper dan een scootmobiel met meer functies. In dit artikel leggen we alles uit over scootmobiel prijzen.

Wat is de prijs van een scootmobiel?


Bij Vegro heb je een nieuwe scootmobiel al vanaf 1100 euro. Die prijs kan oplopen tot 8500 euro of meer.

ScootmobielModelActieradiusMax snelheidPrijs
Afikim Breeze S4Luxe55 km15 km/h

6999 euro

Breeze C3

Gemiddeld

35 km

15 km/h

3099 euro

Colibri 4

Eenvoudig

11 km

8 km/h

1179 euro


Zoals je ziet lopen de prijzen flink uiteen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De duurdere modellen zijn vaak luxer, en hebben meer opties en mogelijkheden. Ook hangt de prijs af van:
 • Het aantal wielen;
 • De accu;
 • De motor;
 • De luxe
 • De functionaliteiten.
Hieronder lees je meer over de verschillende scootmobielen bij Vegro.

Prijzen opvouwbare scootmobielen


Dit zijn de prijzen van onze opvouwbare scootmobielen:

Scootmobiel Leo 4- 2099,00 euro
Scootmobiel Colibri 4- 1179,00 euro

Opvouwbare scootmobielen zijn erg handig. Je neemt ze gemakkelijk overal mee naartoe. Ze passen bijvoorbeeld in de kofferbak van je auto. Zo geniet je zonder zorgen van een vakantie, een weekendje weg of een uitstapje.

Prijzen scootmobielfietsen


We hebben op dit moment bij Vegro één scootmobielfiets. Dit is de Easy Go en hij kost 7225 euro.
Een scootmobielfiets is, zoals de naam zegt, een scootmobiel en fiets in één. Het is een driewielfiets die je meer ondersteuning biedt dan een normale fiets. Je kunt deze bijzondere fiets op verschillende manieren gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor elektrische trapondersteuning of rijd volledig op de motor.

Prijzen 3-wiel scootmobielen


De prijzen van 3-wiel scootmobielen liggen ongeveer tussen de 3000 en 5500 euro.

3-wiel scootmobielen hebben twee wielen achter en één wiel voor. Een 3-wiel scootmobiel heeft een aantal belangrijke voordelen, zoals:
 • Eenvoudig te sturen;
 • Kleinere draaicirkel;
 • Meer beenruimte.
Bekijk hier de 3-wiel scootmobielen die je bij ons kunt kopen.

Prijzen 4-wiel scootmobielen


De prijzen van 4-wiel scootmobielen liggen ongeveer tussen de 1900 en 8500 euro. De duurdere modellen zijn luxer en hebben meer opties. Zo heeft de duurste scootmobiel, de Solo Elegance 4:
 • Ergonomisch gevormde stoel;
 • Veel instelmogelijkheden voor een comfortabele zitpositie;
 • Oneffenheden in de weg worden soepel opgevangen;
 • Cruisecontrol;
 • Snelheidsbegrenzer in bochten;
 • Extra comfort dankzij een speciaal veersysteem;
 • Elegante uitstraling.
Om te vergelijken: de goedkoopste 4-wiel scootmobiel, de Vivo, heeft al die opties niet. Bovendien kan de snelheid ook belangrijk zijn voor je. De Vivo heeft een maximale snelheid van 8 km/h, terwijl de Solo Elegance 4 een snelheid van 18 km/h heeft. En dan is er ook nog de actieradius. Die is bij de Solo maximaal 65 km, terwijl het bij de Vivo 28 km is.

4-wiel scootmobielen hebben, zoals de naam al zegt, vier wielen. Een belangrijk voordeel is dat je met een 4-wiel scootmobiel bijna geen kans hebt op omvallen. Verder is een 4-wiel scootmobiel sneller dan andere modellen.

Bekijk hier al onze 4-wiel scootmobielen.


Scootmobiel kiezen


We begrijpen dat het lastig is om de juiste scootmobiel te kiezen. Je keuze hangt af van je budget en je wensen. Een aantal vragen om over na te denken zijn:
 • Welke afstanden wil je afleggen?
 • Hoeveel gewicht moet het model kunnen dragen?
 • Hoe vaak wil je de scootmobiel gebruiken?
 • Wat verwacht je van een scootmobiel?
 • Waarvoor wil je de scootmobiel gebruiken?

Waar moet je eigenlijk op letten als je een scootmobiel kiest? Hieronder zetten we de 5 belangrijkste punten voor je op een rij.


Scootmobiel kiezen: 5 punten om op te letten1. Merk en model

Net zoals bij ieder product, bestaan er voor scootmobielen veel verschillende merken en modellen. De kwaliteit kan per merk verschillen, maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Vegro verkoopt alleen scootmobielen van de beste merken. Deze scootmobielen staan bekend om hun hoge kwaliteit en goede prestaties.

2. Scootmobiel accu

De accu van je scootmobiel bepaalt de maximale afstand die je ermee af kunt leggen. Ook bepaalt de accu de snelheid die de scootmobiel aankan. De afstand en snelheid zijn belangrijke punten om over na te denken. Hoe ver wil je met je scootmobiel rijden? En is de maximale snelheid van de scootmobiel belangrijk voor je?

Lees hier alles over scootmobiel accu’s.


3. Luxe

Onder de verschillende merken en modellen zijn er verschillende niveaus van luxe. De ene scootmobiel is eenvoudiger dan de andere. Het is daarom belangrijk om na te denken over de luxe die je wenst. Is comfort belangrijk voor je? Luxere modellen hebben bijvoorbeeld een ergonomische stoel, die een stuk fijner zit.

4. Opties en mogelijkheden

Een simpele scootmobiel is goedkoper dan een scootmobiel met uitgebreide opties. Denk aan opties zoals:
 • Verstelbare stoel;
 • Extra schokbrekers;
 • Cruisecontrol.
Let bij je keuze goed op de opties die een scootmobiel heeft. Zijn er bepaalde opties die je sowieso wilt hebben? Of zijn er dingen die je helemaal niet nodig hebt? Dit zijn belangrijke punten om over na te denken.

5. Service en garantie

Aanbieders van scootmobielen hebben verschillende vormen van service en garantie. Vegro hanteert alle regels die zijn gebaseerd op een wettelijke garantie.
Ook biedt Vegro qua service meer dan veel andere aanbieders. Wil je bijvoorbeeld uitgebreid advies krijgen of een scootmobiel testen in je eigen omgeving? Dat is mogelijk. Maak daarvoor een afspraak met onze woonconsulent. Deze afspraak is volledig vrijblijvend.

Wil je een scootmobiel kopen?


Heb je interesse in een scootmobiel? Bij Vegro hebben we verschillende scootmobielen. Bekijk hier alle scootmobielen in ons aanbod.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden