Filters

Het opvoeren van een scootmobielMag ik mijn scootmobiel opvoeren?Een (elektrische) scootmobiel opvoeren is geen goed idee. Een scootmobiel is niet gemaakt om harder te rijden dan de snelheid waarvoor hij is ontworpen. Het is daarbij ook niet mogelijk om een scootmobiel op te voeren, omdat de afmetingen van de motor en accu specifiek gemaakt zijn. Een andere motor of accu zal dus niet passen in jouw scootmobiel. Maar misschien nog wel het belangrijkste: een scootmobiel opvoeren is verboden. Wil je toch sneller rijden met je scootmobiel? Lees hier wat je kunt doen.

Sneller rijden met een scootmobiel

Een scootmobiel opvoeren is dus niet mogelijk. Maar als je toch de snelheid van een scootmobiel wil verhogen, dan kun je het beste een model kopen met een krachtigere motor. Wel is het belangrijk om je altijd te houden aan de maximumsnelheid van de weg of het voetpad waarop je rijdt. Bij te hoge snelheden kun je bijvoorbeeld omvallen in de bocht.

Maximum snelheid scootmobiel

De maximale snelheid van een scootmobiel hangt helemaal af van het type dat je voor ogen hebt. Een scootmobiel voor in huis zal in de meeste gevallen iets trager gaan dan een scootmobiel voor buiten. Ook nieuwere, 4-wiel scootmobielen zijn over het algemeen iets sneller dan modellen met 2 of 3 wielen. Hoe dan ook, je moet je altijd aan de maximaal toegestane snelheid te houden. Op een fietspad is de maximale toegestane snelheid van een scootmobiel 30 kilometer per uur, maar de meeste modellen halen deze snelheid niet. Op de stoep mag een scootmobiel maximaal 6 kilometer per uur rijden.

Scootmobiel snelheid afstellen

Scootmobielen hebben een snelheidsbegrenzing. De standaard begrenzing is meestal zo’n 20 kilometer per uur. Dat betekent dat de scootmobiel niet harder dan dat kan rijden. De begrenzer van een scootmobiel verwijderen is technisch niet altijd mogelijk. Als het al lukt, verlies je de garantie en kan het jou – wanneer je een ongeluk veroorzaakt - met de verzekering in de problemen brengen.

Kunnen we jou helpen?

Bij Vegro vind je een ruim assortiment aan scootmobielen. Zoek je een snel model? Kijk dan bij onze 4-wiel scootmobielen. Je kunt scootmobielen bij ons kopen, maar het is ook mogelijk om deze te huren. Let op! Een hulpmiddel kopen is in sommige gevallen voordeliger dan huren.

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden