Mag ik mijn scootmobiel opvoeren?

Een scootmobiel opvoeren is geen goed idee. Een scootmobiel is niet gemaakt om harder te rijden dan de snelheid waarvoor hij is ontworpen. Bovendien moet je je altijd houden aan de maximumsnelheid van de weg of het voetpad waarop je rijdt. Wilt je toch sneller rijden met je scootmobiel? Lees hier wat je kunt doen.

Maximum snelheid scootmobiel


Scootmobielen hebben een snelheidsbegrenzing. De standaard begrenzing is meestal zo’n 20 kilometer per uur. Maar de maximale snelheid van een scootmobiel hangt helemaal af van het type dat je voor ogen hebt. Een scootmobiel voor in huis zal in de meeste gevallen iets trager gaan dan een scootmobiel voor buiten. Ook nieuwere, 4-wiel scootmobielen zijn over het algemeen iets sneller dan oudere modellen met 2 of 3 wielen.

Scootmobiel snelheid afstellen


Deze begrenzing verwijderen – dus het opvoeren van jouw scootmobiel - is technisch niet altijd mogelijk. Als het al lukt, verlies je de garantie en kan het jou – wanneer je een ongeluk veroorzaakt - met de verzekering in de problemen brengen. Daarbij moet je je altijd aan de maximaal toegestane snelheid te houden. Op een rijbaan is dat 45 kilometer per uur; op de stoep 6. Omdat een scootmobiel niet is gemaakt om harder te rijden dan de snelheid waarvoor hij is ontworpen, is opvoeren meestal geen goed idee of zelfs gevaarlijk. Bij te hoge snelheden kun je bijvoorbeeld omvallen in de bocht. Wil je toch sneller rijden? Overweeg dan een ander, nieuwer model.

Kunnen we jou helpen?

Bij Vegro vind je een ruim assortiment aan scootmobielen. Zoek je een snel model? Kijk dan bij onze 4-wiel scootmobielen. Je kunt scootmobielen bij ons kopen, maar het is ook mogelijk om deze te huren. Let op! Een hulpmiddel kopen is in sommige gevallen voordeliger dan huren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten