Filters

Mag ik mijn scootmobiel opvoeren?

Een scootmobiel opvoeren is geen goed idee. Een scootmobiel is niet gemaakt om harder te rijden dan de snelheid waarvoor hij is ontworpen. Bovendien moet je je altijd houden aan de maximumsnelheid van de weg of het voetpad waarop je rijdt. Wil je toch sneller rijden met je scootmobiel? Lees hier wat je kunt doen.

Maximum snelheid scootmobiel


Scootmobielen hebben een snelheidsbegrenzing. De standaard begrenzing is meestal zo’n 20 kilometer per uur. Maar de maximale snelheid van een scootmobiel hangt helemaal af van het type dat je voor ogen hebt. Een scootmobiel voor in huis zal in de meeste gevallen iets trager gaan dan een scootmobiel voor buiten. Ook nieuwere, 4-wiel scootmobielen zijn over het algemeen iets sneller dan oudere modellen met 2 of 3 wielen.

Scootmobiel snelheid afstellen


Deze begrenzing verwijderen – dus het opvoeren van jouw scootmobiel - is technisch niet altijd mogelijk. Als het al lukt, verlies je de garantie en kan het jou – wanneer je een ongeluk veroorzaakt - met de verzekering in de problemen brengen. Daarbij moet je je altijd aan de maximaal toegestane snelheid te houden. Op een rijbaan is dat 45 kilometer per uur; op de stoep 6. Omdat een scootmobiel niet is gemaakt om harder te rijden dan de snelheid waarvoor hij is ontworpen, is opvoeren meestal geen goed idee of zelfs gevaarlijk. Bij te hoge snelheden kun je bijvoorbeeld omvallen in de bocht. Wil je toch sneller rijden? Overweeg dan een ander, nieuwer model.

Kunnen we jou helpen?

Bij Vegro vind je een ruim assortiment aan scootmobielen. Zoek je een snel model? Kijk dan bij onze 4-wiel scootmobielen. Je kunt scootmobielen bij ons kopen, maar het is ook mogelijk om deze te huren. Let op! Een hulpmiddel kopen is in sommige gevallen voordeliger dan huren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij jou in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden