Rolstoel kopen of huren bij Vegro?

Ben je op zoek naar een rolstoel voor tijdelijk of langdurig gebruik? Je kunt voor allebei bij Vegro terecht. Bij Vegro kun je voor iedere medische situatie een rolstoel kopen of huren. Of je beter een rolstoel kunt kopen of huren, hangt van de duur van het gebruik en je persoonlijke situatie af.

Rolstoel kopen bij Vegro

Heb je voor een langere periode een rolstoel nodig? Dan is kopen vaak voordeliger dan huren. Bij het huren van een rolstoel betaal je namelijk per dag en wordt de stoel nooit jouw eigendom.

Voordat je een rolstoel uitkiest, moet je bepalen waarvoor je deze nodig hebt en in welke omstandigheden. Gebruik je de rolstoel voornamelijk om jezelf te transporteren? Of heb je de rolstoel ook in huis nodig? Voor iedere situatie is er een geschikte rolstoel verkrijgbaar.

Laat je bij de aanschaf van een rolstoel goed adviseren door onze thuiszorgwinkeladviseurs.

Rolstoel huren bij Vegro

Wanneer je de rolstoel voor een kortere periode nodig hebt, bijvoorbeeld na een operatie of ongeval, is het vaak voordeliger om deze te huren dan te kopen. 

Bij het huren van een rolstoel heb je doorgaans minder keuzemogelijkheden dan wanneer de rolstoel koopt. Bedenk daarom voordat je een rolstoel huurt eerst wat je nodig hebt van je huurrolstoel. Moet de rolstoel bijvoorbeeld vaak ingeklapt en/of vervoerd kunnen worden? Kies dan voor een lichte, inklapbare rolstoel. Sommige lichtgewichtrolstoelen wegen slechts 10 kilo en zijn daardoor gemakkelijk te transporteren of op te bergen. 

Belangrijk bij het huren van een rolstoel

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten bij het huren van een rolstoel is het zitcomfort. Daarbij is het belangrijk dat zowel de zitbreedte als de zitdiepte goed op je lichaamshouding zijn afgesteld. Op deze manier voorkom je dat je uit de rolstoel glijdt, onderuitzakt of een verkeerde zithouding aanneemt.

Het grootste verschil tussen de rolstoelen die je kunt huren is meestal het gewicht en de zitbreedte. De meeste standaard huurrolstoelen hebben een zitbreedte van rond de 46 centimeter. De meeste huurrolstoelen kunnen daarnaast maximaal 120 kilo aan belasting dragen.

"

Heb je de rolstoel voor langere tijd nodig? Dan is het in de meeste gevallen goedkoper om een eigen rolstoel aan te schaffen.

Rolstoel gratis lenen bij Vegro

Als je via je zorgverzekering in aanmerking komt, kun je bij Vegro gratis hulpmiddelen lenen. De rolstoel leen je dan via je zorgverzekering.

Je zorgverzekeraar vergoedt de hulpmiddelen via de zorgverzekeringswet. Vegro werkt samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je regelt de leenaanvraag eenvoudig via het online uitleenformulier.

Eenvoudige loophulpmiddelen niet meer vergoed

Eenvoudige loophulpmiddelen, waaronder krukken, rollators en looprekken, worden helaas niet meer uit het basispakket van je zorgverzekering vergoed.

Je kunt deze hulpmiddelen zelf kopen of huren bij een thuiszorgwinkel. In sommige gevallen heeft je zorgverzekeraar het huren van of kopen van hulpmiddelen wel opgenomen in een aanvullende verzekering.

Rolstoel vergoed via UWV

Het UWV vergoedt in sommige gevallen hulpmiddelen wanneer je deze nodig hebt om je werk uit te kunnen voeren. Vraag hiervoor een vergoeding aan bij het UWV (via UWV.nl). Heb je de rolstoel ook buiten werk om nodig om te kunnen functioneren, dan kun je een beroep doen op de gemeente.

Rolstoel vergoed via de gemeente

Je kunt via de gemeente een rolstoel vergoed krijgen wanneer je deze in het dagelijks leven nodig hebt om mobiel te blijven. Deze vergoeding komt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO zorgt er voor dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven en volwaardig mee kunnen blijven doen aan de samenleving.

Een WMO-aanvraag starten

Om een rolstoel vanuit de WMO vergoed te krijgen, moet je eerst een melding maken. Een WMO-procedure wordt gestart door een melding te doen bij het WMO-loket of het sociale wijkteam. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont, kan dit telefonisch of online.

Na het doen van de melding, wordt er contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak voor een 'keukentafelgesprek' met een WMO-consulent. Je kunt het beste voorbereiden op dit gesprek door een persoonlijk plan op te stellen. In dit plan licht je toe welk type rolstoel je nodig hebt en om welke redenen.

De gemeente is verplicht om naar dit plan te kijken en zal onderzoek doen naar de medische noodzaak en de medische aantoonbaarheid van je klachten.

Rolstoel via gemeente of PGB aanvragen

Zodra de WMO-aanvraag is goedgekeurd en toegekend, schakelt de gemeente vaak een leverancier in die de rolstoel zal aanmeten en verstrekken.

Ook voor een rolstoel via de WMO geldt dat je nog wel keuzevrijheid hebt. Zo kun je de rolstoel krijgen via de gemeente (zorg in natura) maar je kunt ook zelf een rolstoel aanschaffen via een persoonsgebonden budget (PGB).

Met een PGB regel je de zorg zelf. Je kiest zelf je zorgverleners uit en koopt vervolgens de zorg in. Je maakt je eigen afspraken met deze zorgverleners en bent volledig zelf verantwoordelijk voor administratie en declaraties.

Onze rolstoelen

€ 445,00
PRODUCTTILE
€ 369,00
PRODUCTTILE
€ 965,00
PRODUCTTILE
€ 475,00
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden