Praktische tips over rollators

Rollator inklappen

Rollators kunnen op verschillende manieren worden ingeklapt, afhankelijk van het model. Wij hebben de manieren voor u op een rijtje gezet:
  1. Horizontaal inklapbare rollators. Moderne rollators kunt u vaak horizontaal opvouwen. Met een handvat bij het zitje klapt u de rollator eenvoudig dicht. U kunt deze vervolgens rechtop laten staan. Om de rollator uit te klappen hoeft u enkel het zitje naar beneden te duwen. 
  2. Verticaal inklapbare rollators. Oudere rollators worden vaak verticaal ingeklapt. U kunt met een hendel de voorste twee wielen naar de achterste wielen halen. Helaas blijven deze rollators in ingeklapte vorm niet staan, wat bij de horizontaal inklapbare modellen wel het geval is. 
  3. Reisrollators. Reisrollators kunt u horizontaal opvouwen en daarna nog de achterwielen inklappen. Zo krijgt u een zeer kleine rollator die u eenvoudig kunt meenemen op reis. 

Juiste loophouding

U kunt uw rollator alleen goed gebruiken als de handvatten op de juiste hoogte zijn ingesteld. Als de rollator te hoog staat, loopt u met opgetrokken schouders. Dit zorgt voor pijn in uw schouders en nek. Als uw rollator te laag staat, heeft u geen steun aan uw rollator. Ook neemt u dan een verkeerde loophouding aan en dat is slecht voor uw rug. De juiste hoogte stelt u als volgt in:
  1. Ga tussen de handvatten van de rollator staan.
  2. Houd uw armen langs uw lichaam.
  3. Stel de handvatten in op de hoogte van de pols. Bij de meeste rollators kunt u de handvatten losmaken door een hendel aan de zijkant los te maken. In de gebruiksaanwijzing van uw rollator vindt u hoe u dit kunt doen. Vergeet de hendel niet weer vast te maken als de juiste hoogte is ingesteld.
  4. Maak een testrondje met uw rollator. Controleer of u recht loopt.
  5. Wilt u zeker zijn van een goed afgestelde rollator? Onze medewerkers van de Vegro thuiszorgwinkels helpen u graag!


De juiste houding
U heeft de meeste steun aan uw rollator als u tussen de handvatten van de rollator loopt. U moet zo recht mogelijk lopen.


Instructiefilm over het gebruik van een rollator

Even uitrusten!

Wanneer u op pad gaat met uw rollator kan het voorkomen dat u even wilt rusten of dat u ergens moet wachten. Veel rollators hebben een zitje waar u dan gebruik van kunt maken. Het zitje vindt u tussen de twee hendels in het midden van de rollator. Het is belangrijk dat de parkeerrem altijd is ingeschakeld wanneer u op de rollator gaat zitten. De rem zorgt dat de rollator niet wegrijdt en voorkomt dat u valt. Houd uw benen altijd aan de loopzijde van de rollator. Voor sommige rollators kunt u ook een rugsteun kopen. Deze bevestigt u op de rollator en zorgt dat u nog beter kunt zitten.

Weet u dat u het zitje van uw rollator ook als tafeltje kunt gebruiken? Zo vervoert u uw kopje thee eenvoudig van de keuken naar de woonkamer.

Zoekt u aanvullend advies? 

Onze medewerkers van de klantenservice en die in onze thuiszorgwinkels geven u graag meer advies over het gebruik van rollators.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtMet ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten