Filters
Lichtgewicht rollator

Alles over rollators

Rollator lenen, huren of kopen


Loophulpmiddelen, zoals rollators, wandelstokken en krukken worden sinds 2013 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt deze daardoor niet meer kosteloos lenen. Wel kun je bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen loophulpmiddelen kopen en huren. Huren is handig als je weet dat je het hulpmiddel tijdelijk nodig hebt, of als je het eerst wil uitproberen. Voor het huren kun je terecht in een van onze thuiszorgwinkels of op onze webwinkel.

Hoewel een rollator niet kosteloos geleend kan worden, geven sommige zorgverzekeraars een korting op de aankoop van rollators. Raadpleeg voor meer informatie jouw zorgverzekeraar.

Meer weten over het huren van hulpmiddelen? Kijk dan op onze adviespagina over huren. Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Vegro via 0900 - 2 88 77 66.

Is mijn huis rollatorveilig?


Is jouw huis geschikt om met een rollator rond te lopen? Aan de hand van de volgende vragen kom je achter het antwoord:
  • Ligt er laminaat of vaste vloerbedekking in jouw huis?
  • Is er voldoende ruimte om met de rollator door de kamer te lopen zonder dat je ergens tegenaan stoot?
  • Is er voldoende ruimte bij jouw stoel om de rollator neer te zetten? Je dient de rollator voor én naast je stoel te kunnen plaatsen.
  • Zijn er drempels in jouw huis weggehaald of zijn er drempels aangebracht?
  • Is jouw huis vrij van losse snoeren?
Heb je alleen maar ‘ja’ geantwoord? Dan kun je zonder problemen jouw rollator thuis gebruiken. Heb je ergens ‘nee’ geantwoord? Dan wordt aangeraden om dat aan te passen als jij je rollator in huis wil gebruiken. Vraag hierbij eventueel hulp van een familielid, buurman, technische dienst of klusdienst van het welzijnswerk voor ouderen.

Wat is een goede rollator voor jou?

Wat voor jou de goede rollator is hangt af van je situatie en het gebruik. In onze webwinkel maken we onderscheid tussen standaard rollators en lichtgewicht varianten. Ook bieden we enkele binnenrollators die alleen bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis.
  • Lichtgewicht rollators zijn makkelijk mee te nemen. Vaak zijn ze inklapbaar en daardoor makkelijk te vervoeren. Ook zijn ze erg wendbaar.

  • Standaard rollators zijn wat steviger. Voor mensen met evenwichtsproblemen is bieden deze rollators de juiste ondersteuning. En er is vaak wat meer opbergruimte.

  • Binnenrollators zijn nog iets compacter dan de lichtgewicht-varianten. Dat maakt ze wendbaar in kleine ruimtes. De dunne wieltjes rollen makkelijker, maar zijn niet bestand tegen een harde ondergrond.

Accessoires en relevante loophulpmiddelen

Ervaar nog meer gemak met een rollator dankzij rollator accessoires. Wij hebben een ruim aanbod aan rollatortassen, rollatorparaplu's, rollator-rugsteunen, rollator-stokhouders, rollator-dienbladen en andere rollator-extra's. Je bestelt deze eenvoudig online via onze webwinkel.

Bekijk ook eens ons aanbod scootmobielen en rolstoelen, of neem een kijkje bij onze loop- en transferhulpmiddelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden