Filters

Welke gevolgen heeft een goede nachtrust op onze gezondheid?

Op 14 maart vond de eerste Vegro Publieksacademie plaats in de Oosterpoort te Groningen. Deze publieksacademie stond in het teken van een goede nachtrust.

Bijna 450 mensen bezochten op 14 maart de eerste Vegro Publieksacademie! Bezoekers hebben tijdens drie lezingen van artsen veel kennis opgedaan over slaapproblemen, slaapritmes, slaapapneu en mogelijke oplossingen voor slaapapneu. De afsluiting met de keynote van Maarten van der Weijden werd door het publiek zeer enthousiast ontvangen.

Maarten van der Weijden vertelde onder andere hoe belangrijk een goede nachtrust is om op topniveau te sporten. Maarten heeft geëxperimenteerd met slaap door bijvoorbeeld te slapen in hoogtetenten en wakker te worden met een speciale lichtbril.


Webinar
Wij organiseerden op woensdag 21 maart een webinar. Een webinar is een live video, waarin experts uw persoonlijke vragen over bewegen beantwoorden.

Kijkers konden hun vragen insturen, waarna deze beantwoord werden tijdens het webinar. Uit het webinar over nachtrust kwamen onder andere de volgende tips:
1. Zorg voor een vast slaap-waakritme.
2. Vermijd het kijken naar beeldschermen vlak voor het slapengaan.
3. Richt uw slaapkamer in om te slapen; ga dus niet vanuit bed werken.
4. Minder uw cafeïne-inname na 4 uur 's middags.
5. Drink niet te veel alcohol voor het slapengaan.
6. Los een piekerkwartier in; een moment om de dag te verwerken voordat u gaat slapen.
7. Beweeg voldoende, het liefst minimaal een half uur per dag.
8. Zorg voor een goed matras en hoofdkussen.

Het complete webinar kunt u terugkijken op de video hiernaast.  

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen
Bij Vegro kijken we naar wat mensen nog wél kunnen. Als het aan ons ligt, maken we uw leven zo comfortabel mogelijk en houdt u zelf de regie over uw gezondheid. Daarom zijn de gratis Publieksacademies zo belangrijk voor ons: we delen graag onze kennis over gezondheid en gezond blijven met u. Met het thema van 16 mei, bewegen, wilden we laten zien dat iedereen kan bewegen, ongeacht leeftijd en gezondheid.
 
Heeft u vragen over de Publieksacademie of het webinar? Neem contact op via publieksacademie@vegro.nl.

Aftermovie Publieksacademie over slapen:Webinar: Tips voor een goede nachtrust:

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden