Filters

Gratis informatieavond over mantelzorg – 13 november 2019


Wist jij dat er 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland zijn? Een grote groep mensen levert dus regelmatig zorg aan hun ouders, partner, buren of kennissen. Op woensdag 13 november organiseert Vegro daarom de Publieksacademie ‘Mantelzorg. Blij dat jij er bent’. Tijdens de Publieksacademie gaan we in op vragen als: Wat is mantelzorg precies? Wat doet een mantelzorger? Waar kan een mantelzorger naartoe met vragen of zorgen? Zorgt de mantelzorger wel voor zichzelf? Hoe ziet de toekomst van de mantelzorg eruit? En hoe sluit professionele zorg aan op mantelzorg? Welke kennis en vaardigheden zijn belangrijk in de taakverdeling en communicatie tussen zorgprofessional en mantelzorger?


Publieksacademie: 'Mantelzorg. Blij dat jij er bent!' 
Locatie: SPOT, (locatie Oosterpoort) Groningen
Datum: woensdag 13 november
Tijd: 19.00 – 22.30 uur
De toegang is gratis


Mantelzorg. Blij dat jij er bent!


Tijdens de Publieksacademie zullen verschillende sprekers aanwezig zijn, die elk te maken hebben met mantelzorg, thuiszorg of gezondheidszorg. Ontmoet hier de sprekers:
Edwin Spee, man Paralympisch Snowboard kampioene Bibian Mentel


Edwin Spee is getrouwd met meervoudig Paralympisch Snowboard kampioene Bibian Mentel. Tijdens de Publieksacademie neemt Edwin ons mee hoe het voor Bibian is om mantelzorg te krijgen.
Esther Oosterhof, regisserend wijkverpleegkundige TSN Thuiszorg


In haar presentatie tijdens de Publieksacademie vertelt Esther Oosterhof hoe het onderzoek van het lectoraat Familiezorg in de praktijk werkt.
Marie Louise Luttik, Lector Familiezorg bij het Lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek - Hanzehogeschool

Marie Louise Luttik doet onderzoek naar Familiezorg. Daarbij kijkt zij naar hoe zowel zorgvrager als mantelzorger ondersteund kan worden, maar ook hoe de hele familie gehoord wordt.
Cynthia Meevis, districtleider Vegro en jarenlange mantelzorger


Vanuit haar jarenlange ervaring als mantelzorger neemt Cynthia Meevis je mee in haar persoonlijke verhaal en de visie van Vegro op mantelzorg. 


Langer thuis blijven wonen


Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 is het de bedoeling dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Hebben we toch hulp nodig? Dan kunnen we zorg aan huis krijgen. De ene keer is dit professionele zorg, de andere keer iemand in de nabije omgeving die wat hand- en spandiensten levert. Oftewel de mantelzorger.


Mantelzorg begint met wat extra aandacht


Even een kop koffie drinken, boodschappen doen, mee naar het ziekenhuis, een wasje draaien en de administratie bijhouden. Het begint vaak met wat extra aandacht. Naar verloop van tijd kan de hoeveelheid mantelzorg die een naaste levert, behoorlijk oplopen. Wanneer de zorg toeneemt is dat vaak het moment dat de mantelzorger aan de bel trekt bij bijvoorbeeld de huisarts. De mantelzorger en professionele zorgverleners trekken vanaf dat moment samen op, waarbij de zorgprofessional de leiding heeft. Dit zorgt voor verlichting bij de mantelzorger.


Waardering voor de mantelzorger


Mantelzorgers vinden het heel normaal om voor een directe naaste te zorgen of even te helpen als het wat minder gaat. Vragen om waardering, dat doen ze niet zo snel. Ze doen wat nodig is vanuit liefde of vriendschap. Toch weten we allemaal hoe belangrijk het is om af en toe een blijk van waardering te krijgen. Dat iemand zegt: “Wat ben ik blij dat jij er voor me bent.”
                                   

Wie verdient er volgens jou een bloemetje?


Elke mantelzorg verdient het weleens om in het zonnetje gezet te worden. In het kader van onze Publieksacademie over Mantelzorg geven wij van 12 oktober t/m 12 november elke dag een bloemetje aan een mantelzorger.Het enige wat u heeft te doen is dit formulier invullen.


Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen


Bij Vegro vinden we het belangrijk dat je op een verstandige manier aan je gezondheid werkt. Jong of oud, gezond of met een beperking – iedereen kan gezond leven. Als het aan ons ligt, maken we je leven zo comfortabel mogelijk en houd je zelf de regie over je gezondheid.
Daarom zijn de gratis Publieksacademies zo belangrijk voor ons: we delen graag onze kennis over gezondheid en gezond blijven met jou. Met het thema Mantelzorg willen we blijk geven van onze waardering voor de vele mantelzorgers in ons land. Bovendien hebben we informatie voor je, die je handig kunt toepassen bij het leveren van mantelzorg of professionele zorg.


Meld je nu aan voor de Publieksacademie 'Mantelzorg. Blij dat je er bent'


De Publieksacademie over mantelzorg is interessant voor mantelzorgers, zorgprofessionals en dienstverleners in de zorg. De mantelzorger staat deze avond centraal. Want de mantelzorger verdient onze aandacht en waardering. Ben jij erbij?
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden