Spreker op de publieksacademie: Djanifa da Conceicao

Geboortezorg - Nieuw leven in de brouwerij!


In 2017 zijn er in Nederland ongeveer 169.000 baby’s geboren. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook interessant om te weten: vrouwen beginnen steeds later aan kinderen. Een vrouw is tegenwoordig gemiddeld 29,8 jaar oud als ze haar eerste kind krijgt.

Ongeacht je leeftijd zit je vol vragen als je zwanger bent of zwanger wilt worden. Ook als je gezin compleet is, heb je nog allerlei twijfels en onzekerheden. Je kunt natuurlijk alles op internet opzoeken, maar dan heb je kans dat de informatie niet klopt of juist nog meer vragen oproept. De Vegro Publieksacademie over geboortezorg die op 26 september is gehouden in samenwerking met Maasstad Ziekenhuis, Verloskundigen en Kraamzorg Rotterdam (de partners van Geboortehuis Maas), bespreekt onderwerpen als zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en je kind opvoeden.

Zwangerschap, geboorte en opvoeding


Vier deskundige sprekers hebben een interactieve presentatie over verschillende onderwerpen op het gebied van zwangerschap, geboorte en opvoeding gegeven. Een van hen is verloskundige Djanifa da Conceicao.
Djanifa is een van de drie verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Zuidwijk in Rotterdam Zuid. Deze praktijk werkt nauw samen met de ziekenhuizen in de regio, zo ook het Maasstad Ziekenhuis. De verloskundigen overleggen regelmatig met de gynaecologen van het ziekenhuis om te bepalen bij wie de zwangeren gepaste zorg kunnen krijgen. Vaak is dat volledig bij de verloskundige, maar er wordt ook wel eens doorverwezen naar de gynaecoloog. Dat kan in de zwangerschap zijn en soms ontstaat er tijdens de bevalling een situatie waarin de gynaecoloog de regie moet overnemen. Wel zo prettig dat de samenwerking dan soepel verloopt!

Wat er allemaal gebeurt tijdens je zwangerschap


Djanifa heeft het aanwezige publiek tijdens de Publieksacademie als het ware meegenomen door de zwangerschap. Wat doet een verloskundige precies? Wat is het verschil met een gynaecoloog? Wat gebeurt er allemaal met je lijf? Blijdschap, onzekerheid, ongerustheid – alle gevoelens stormen door je lijf. Djanifa’s rol als verloskundige is om jou hierin te begeleiden.
Wat Djanifa zo mooi vindt aan haar vak? Als verloskundige ziet ze jou op kwetsbare én krachtige momenten. Zij is er gedurende de zwangerschap om je te motiveren, te ondersteunen en te begeleiden. Zij mag je ook zien op de grote geluksmomenten: je eerste bezoek aan de praktijk, de eerste keer dat je het hartje van je baby hoort, het moment dat je de kleine op je borst krijgt. “Dat ik daar bij mag zijn, maakt mijn vak heel bijzonder.”

Vegro Publieksacademie: Geboortezorg. Nieuw leven in de brouwerij! 


Vegro organiseert regelmatig informatiesessies over onderwerpen die met onze gezondheid te maken hebben. Op 26 september is de publieksacademie met het onderwerp zwangerschap, geboorte en opvoeding gehouden.
Djanifa da Conceicao was een van de sprekers op deze publieksacademie. Ze vertelt over het verloop dan de zwangerschap. Wilt u het programma en de video's van de avond terugkijken?

Kijk op vegro.nl/advies/publieksacademie/geboorte-en-opvoeding
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten