Filters

Hoe kun je een mantelzorger opvrolijken?

Door langdurig zorg te verlenen en de eigen belangen opzij te schuiven, lopen veel mantelzorgers het risico om overbelast te raken. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat de mantelzorger zelf ziek wordt en de zorgtaken niet meer kan volbrengen. Het is dus heel belangrijk dat ook mantelzorgers de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Wij geven tips over hoe u een mantelzorger kunt ondersteunen en opvrolijken.  

Bied een luisterend oor

Mantelzorgen is niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal en emotioneel. Denk dan bijvoorbeeld aan een situatie waar een mantelzorger te maken krijgt met de zorg voor een zieke ouderVoor een mantelzorger kan het opluchten om hier met iemand over te praten, wat vervolgens weer bijdraagt aan het verwerkingsproces. Heb het met een mantelzorger bijvoorbeeld eens over hoe de zorgsituatie is ontstaan, of over hoe zij zich eronder voelen. 

Geef een mooie bos bloemen

Bloemen kunnen bijdragen aan het overbrengen van een bepaalde boodschap. Geef de mantelzorger bijvoorbeeld een bos bloemen als blijk van waardering, om een hart onder de riem te steken, of gewoon om die persoon op te vrolijkenBedenk dat een mooie bos bloemen iemand voor de rest van de dag een goed gevoel kan geven, maar daarnaast maken bloemen hehuis een stukje gezelliger! 

Neem de mantelzorger mee op pad

Mantelzorgen is zwaar en neemt vaak een groot deel van de vrije tijd in beslag. Het is dan erg fijn om de situatie even de kunnen verlaten en de ontspanning op te zoeken. Neem de mantelzorger eens een middagje mee voor een gezellige kop koffie en een stukje taart, of maak een wandeling door het bos. Voor de mantelzorger is wandelen een mooie gelegenheid om het hoofd leeg te maken, maar ook om op een ontspannen manier te bewegen. Beweging biedt namelijk meer ruimte om stressvolle situaties een plekje te geven, en zo wellicht iets beter met de mantelzorgtaken om te gaan.   

Loop een dagje mee

Mantelzorgers dragen de zorg voor een ander vaak alleen. Voor een mantelzorger zal het daarom ontzettend fijn zijn als iemand eens kan ondersteunen in de zorgtaken. Ook krijgt u zo een beter beeld vade werkzaamheden, en kunt u wellicht samen tot methodes komen om de mantelzorgtaken meer beheersbaar te maken. Daarbij zal ook de mantelzorger zich beter begrepen voelen. 


Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij jou in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden