Filters

Waar moet je op letten bij het kopen van een sta-opstoel?


Wanneer moet ik een sta-opstoel kopen?


Na het wandelen even bijkomen op je stoel, maar niet meer goed op kunnen staan? Dan is de sta-op stoel een goede oplossing! De sta-opstoelen van Vegro bieden heerlijk zitcomfort en zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan opstaan. Maar ook als je zit- of rugklachten hebt, is een sta-opstoel de oplossing. De meeste sta-opstoelen hebben een elektrisch verstelbare voetsteun, rugleuning en ledensteun. De stoel kan helemaal worden aangepast naar je eigen behoefte en bied je een extra steuntje in je rug! Bij Vegro kun je een sta-opstoel zelfs op maat laten maken. Onze woonconsulent komt bij jou langs om passend advies geven over de juiste zithoogte, zitbreedte en hoofdsteun. En om samen met jou de geschikte stoel te bestellen.

Een sta-opstoel ondersteunt bij de volgende klachten


  • Als je moeite hebt met opstaan; 
  • Als opstaan pijn doet; 
  • Als je snel duizelig wordt bij het opstaan;
  • Als je graag mobiel wil blijven.

5 tips waar je op moet letten bij het kopen van een sta-opstoel


Overweeg je om een sta-opstoel te kopen, maar weet je niet goed waar je op moet letten bij de aanschaf? Wij geven je 5 handige tips!

1. De stoel heeft de juiste zithoogte


Een sta-opstoel moet de juiste hoogte hebben. Is de stoel namelijk te hoog, dan worden de benen afgekneld. Als de stoel te laag is, komt er te veel druk op het stuitje en de onderrug.

2. De stoel heeft de juiste zitdiepte


Een te diepe zithouding veroorzaakt namelijk onderuit zakken. De billen mogen de leuning van de stoel raken, maar het is belangrijk dat er tussen de knieholte en de zitting een platte hand past.

3. De stoel heeft de juiste armleuninghoogte


Ook de hoogte van de armleuning is erg belangrijk. Is de armleuning namelijk te hoog, dan worden de schouders te veel opgetrokken. Dit kan nekpijn veroorzaken. Te lage armleuning zorgen voor verzakking.

4. Kies een 2- of 3-motorige sta-opstoel


Kies je een 2- of 3- motorige sta-opstoel, dan betekent dat dat je de verschillende functies, bijvoorbeeld voet- en rugsteun, apart van elkaar kunt afstellen. Zo stel je de sta-opstoel helemaal naar jou wens in!  

5. Laat je adviseren


Er komt veel kijken bij de koop van een sta-opstoel. Hoe hoog moet jouw stoel zijn, of wat vind jij zelf belangrijk aan een stoel? Zitcomfort is bijvoorbeeld heel belangrijk. Zeker als je veel gebruik gaat maken van de sta-opstoel. De Vegro medewerkers of woonconsulent geven jou graag persoonlijk en passend advies. Kom proefzitten bij jouw dichtstbijzijnde Vegro thuiszorgwinkel of maak een afspraak met onze woonconsulent.
Een greep uit ons assortiment

€ 3.299,00
€ 3.599,00
€ 1.599,00

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij jou in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden