Filters

Communicatietips voor jong en oud


We bevinden ons in een tijd waarin (online) communicatie belangrijker is dan ooit. We kunnen dan misschien niet fysiek samen zijn, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen beschikbaar om met elkaar in contact te blijven. Hoe je dat doet? Wij geven tips!

Communicatietips


1. Contact houden via slimme apparaten


Voor veel mensen is het vrij makkelijk om contact met elkaar te houden. Ze bellen, whatsappen of videobellen elkaar dagelijks via de smartphone. Maar als je niet zo technisch bent aangelegd, is dat natuurlijk wat lastiger. Herken jij jezelf, of misschien wel iemand anders daarin? Bekijk dan eens onze slimme communicatiehulpmiddelen.

SimPhone


De SimPhone seniorentelefoon is speciaal ingericht om alle afbeeldingen en teksten goed te kunnen lezen. En naast bellen of sms'en, kun je er ook mee e-mailen, spelletjes spelen en internetten.

SimTab


De SimTab is een kleine en handige tablet, waarmee je onder andere kunt mailen, internetten, spelletjes spelen, de krant lezen, bankzaken regelen, videobellen, en muziek en YouTube afspelen.  

Wuzzi Watch


Toch even op pad voor boodschappen? Met de Wuzzi ga je met een gerust gevoel de deur uit. Door slechts een druk op de knop kan er op afstand gesproken worden met jouw naaste of de alarmcentrale.

Gsm met fototoetsen


Gebruiksgemak staat bij deze (senioren)telefoon voorop. Programmeer eenmalig het telefoonnummer van de vier personen die je het meest belt. Bij een druk op de fototoets wordt diegene direct gebeld!

2. Verstuur een kaartje


Vooral in deze tijd is het belangrijk om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Er zijn zoveel mensen die dat momenteel verdienen. Denk aan de ouderen, de zorgprofessionals, maar ook aan alle andere mensen die zich dag en nacht voor ons inzetten. Stuur daarom een kaartje naar iemand die jij een hart onder de riem wil steken, bijvoorbeeld via http://vegro.omapost.nl.

3. Speel een spelletje op afstand


Via de smartphone of tablet zijn er verschillende spelletjes beschikbaar die je op afstand met elkaar kunt spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan Wordfeud, Mario Kart of Trivia. Maar je kunt elkaar natuurlijk ook beeldbellen, en gewoon een bordspelletje met elkaar spelen! Je vertelt dan aan elkaar welke zet je maakt.

4. Onderneem dagelijkse dingen via beeldbellen


Langdurig alleen thuiszitten kan best zorgen voor een eenzaam gevoel. Bel vrienden of familie en doe je dagelijkse taken samen! Hang bijvoorbeeld tegelijk de was op, kijk samen een film of ga samen eten. Zo zit je toch nog met elkaar aan tafel. Ook kun je tegelijk gaan sporten. Wij geven handige bewegingstips voor jong en oud.

5. Doe mee aan de Nationale Thuisbingo


De Nationale ThuisBingo organiseert elke woensdag om 15.00 uur een gratis thuisbingo. Dit is een online bingo, speciaal voor ouderen die nu minder sociaal contact hebben. En na de bingo is er gelegenheid voor een gezellig praatje!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden