Indicaties

Bent u (huis)arts en wilt u medische (zorg)hulpmiddelen aanvragen voor uw cliënt? Gebruik het Aanvraagformulier Medische Indicatie Zorghulpmiddelen.


In de zorg zijn vele indicaties. Hieronder worden veelvoorkomende indicaties toegelicht.

Eerstelijns verblijf (ELV) 

Een ELV is een medisch noodzakelijk kortdurend verblijf. De duur van dit verblijf is minimaal 24 uur en maximaal 3 maanden. Bij het verblijf is er geen noodzaak tot medische specialistische zorg. Het verblijft duurt totdat er verbetering optreedt en een terugkeer naar huis mogelijk is.
Deze indicatie is bedoeld voor mensen die tijdelijk niet verantwoord in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven.

De huisarts zal de indicatiestelling voor de ELV doen. Vergoedingen van eerstelijns verblijf worden vanuit de zorgverzekeraar vergoed.


Volledig Pakket Thuis (VPT) 

De VPT indicatie wordt gesteld wanneer er sprake is van een blijvende en voortdurende behoefte van zorg of 24 uur per dag zorg de op korte termijn beschikbaarheid tot zorg nodig heeft.
Het gaat hierbij om zorg zoals is vastgesteld in het zorgprofiel inclusief eten, drinken en het schoonhouden van de woning.

De indicatie zorgt ervoor dat de zorgbehoevende in de eigen woning kan verblijven en niet uit huis hoeft. Deze VPT-indicatie wordt gesteld door Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ).


Palliatieve terminale zorg (PTZ)

PTZ is mogelijk wanneer iemand een geschatte levensverwachting heeft van minder dan drie maanden. Deze zorg omvat onder andere verzorging en verpleging, toezicht, psychische ondersteuning en hulpmiddelen om de levenskwaliteit te verbeteren.
Een behandelend arts kan deze indicatie afgeven door middel van een terminaliteitsverklaring. Na het ontvangen van de indicatie blijft de zorg tot het overlijden, zelfs als de levensfase langer duurt dan de geschatte drie maanden.

Wanneer een patiënt dusdanig hersteld dat er geen sprake meer is van een terminale fase, kan in overleg met de behandelend arts een herindicatie plaatsvinden.
Palliatieve zorg kan geleverd worden vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de wet langdurige zorg (Wlz)
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 288 77 66 (lokaal tarief)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten