Medische hulpmiddelen voor in de slaapkamer

Hulpmiddelen voor in de slaapkamer bieden steun en comfort.

Hoe gebruiksvriendelijk is jouw slaapkamer? Met een veilige en gebruiksvriendelijke slaapkamer wordt bedoeld: een slaapkamer waarin jij je comfortabel voelt, kunt ontspannen, je goed zonder problemen kunt voortbewegen en waar je voldoende tot rust komt. Inrichting en indeling van de slaapkamer kunnen hieraan bijdragen, maar soms maakt het toevoegen van hulpmiddelen het verschil. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hulpmiddelen om in en uit bed te komen, orthopedische hoofdkussens of een rugsteun.

Welke soorten bedhulpmiddelen kun je gebruiken?

Bij Vegro kun je terecht voor verschillende medische hulpmiddelen die je slaapkamer gebruiksvriendelijker maken. Deze hulpmiddelen zijn er niet alleen voor ouderen, maar ook voor mensen met een fysieke beperking of mensen die wegens medische redenen extra ondersteuning nodig hebben.

Bedhulpmiddelen kun je onderverdelen in meerdere categorieën, van meer eenvoudige bedhulpmiddelen zoals een bedpapegaai, tot meer ingrijpende technische hulpmiddelen als een elektrisch hoog-laag bed.

De eerste categorie helpt voornamelijk bij het veilig en gemakkelijk in en uit bed stappen. Deze groep wordt ook wel bed-transfer-hulpmiddelen genoemd. Denk hierbij aan bedverhogers voor een hogere instap, bedsteunen of bedbeugels om je aan vast te houden of andere ondersteunende middelen zoals een bedtouwladder of staande papegaai.

De tweede categorie bedhulpmiddelen betreft steunkussens, rugsteunen en bedleestafels, voor extra gemak en comfort in het bed zelf.

Medische verpleegbedden voor senioren

Medische verpleegbedden, ook wel hoog-laag bedden genoemd, bieden hulp wanneer je moeite ondervindt bij het in en uit bed komen. Het bed is elektrisch in hoogte verstelbaar, waardoor je een fijne instaphoogte kunt instellen.

Daarnaast is een hoog-laagbed ook altijd voorzien van een elektrisch verstelbare lattenbodem. Deze lattenbodems zijn zowel het hoofdeind als voeteneind individueel van elkaar in hoogte te verstellen. Het verstelbare voeteneind (ook wel knik-been verstelling) helpt het tegengaan van bloedstuwing bij bedlegerige mensen.

"

Medische hulpmiddelen zijn er niet alleen voor ouderen, maar ook voor mensen met een fysieke beperking.

Voordelen van hoog-laag bedden

Elk hoog-laag bed is voorzien van meerdere hulpmiddelopties:

  • Elektrische hoog-laag functie;
  • Elektrisch verstelbare lattenbodem;
  • Valhekken of onrusthekken;
  • Een bedpapegaai.

Deze supportopties maken een aantal handelingen makkelijker:

  • In en uit bed stappen: doordat de bedden in hoogte verstelbaar zijn, is een hogere instap realiseerbaar. Ook het uit bed stappen zal hierdoor veiliger kunnen verlopen
  • Veranderen van lighouding: de elektrisch verstelbare bodem helpt je bij het rechtop gaan zitten of weer gaan liggen. Aanvullend biedt een bedgalg de mogelijkheid om je stabiel om te draaien.
  • Veilig slapen: de bedhekken kunnen met één druk op de knop omhoog of omlaag worden gebracht, zodat je 's nachts niet uit bed rolt.

Fijn lezen in bed dankzij een hulpmiddel van Vegro.

Rugsteun en supportkussens voor in bed

De verstelbare rugsteunen bieden extra steun en comfort bij het zitten in bed of (half)zittende activiteiten. Met de inklapbare rugsteunen van Vegro kun je comfortabel een boek lezen, tv-kijken of een kopje theedrinken in bed.

Naast de verstelbare rugsteunen, kun je ook bij Vegro terecht voor verschillende supportkussens. Spreidkussens voor het spreiden van je knieën of benen, speciale rugkussens of orthopedische hoofdkussens helpen je bij het aannemen van de juiste lighouding in bed, als je bijvoorbeeld zittend moet slapen.

Gebruik van bedklossen of een bedverhoger

Het gebruik van een bedverhoger of bedklossen vergemakkelijkt de in- en uitstap. Bij Vegro vind je verschillende soorten bedverhogers. Bedklossen zijn beschikbaar in verschillende hoogtes en meestal wigvormig, zodat ze stevig op de grond blijven staan. Welke bedklossen je nodig hebt hangt helemaal af van de hoogte van je bed.

Volgens de Arbowet moet je bed een hoogte hebben van minstens 80 centimeter, gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van je matras. Met bedklossen, die beschikbaar zijn in verschillende hoogtes, kun je de hoogte van je matras op een veilige manier verhogen. Door je bed op klossen te zetten kun je zelf een fijne instaphoogte bepalen.

Onze meest verkochte bedhulpmiddelen

€ 94,99
PRODUCTTILE
€ 315,00
PRODUCTTILE
€ 52,99
PRODUCTTILE
€ 78,99
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden