Filters

Advies over borstkolven


Borstvoeding is de beste babyvoeding. Het bevat alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft, versterkt het immuunsysteem en beschermt je baby tegen ziektes. Maar er zijn ook wel eens momenten dat je van huis bent en er iemand anders op je baby past. Dan komt een kolfapparaat goed van pas. Met een borstkolf kolf je vooraf de moedermelk af, zodat je baby op een later tijdstip gevoed kan worden. Kolfapparaten zijn er in alle soorten en maten; lees er hier alles over.


Hoe werkt een kolfapparaat?


Kolven kan met de hand, maar er zijn ook verschillende elektrische kolfapparaten verkrijgbaar. Voor de kraamtijd kun je het best een professionele borstkolf kopen of huren om de borstvoeding op gang te brengen. Professionele borstkolven zijn namelijk krachtiger dan particuliere kolfapparaten. De Medela Symphony is een veelgebruikte professionele elektrische borstkolf, die het drinken van je baby nauwkeurig nabootst en daarom comfortabel te gebruiken is.


Welke borstkolf kies ik?

Er zijn verschillende typen borstkolven verkrijgbaar. Welke bij je past hangt helemaal af van jouw situatie. (Hoeveel) werk je (parttime of fulltime)? Heb je veel of weinig melkproductie? Hieronder vind je per kolfapparaat een korte beschrijving, zodat je zeker weet dat je er een uitkiest die bij je past.

Handkolf

Een handkolf bedien je met de hand. Je hebt geen elektriciteit nodig en de kolf is eenvoudig mee te nemen door zijn lichte gewicht. Handig als je veel onderweg bent. Handkolven, zoals de Medela Borstkolf Harmony Basic, zijn vooral voor incidenteel gebruikt en voor vrouwen met een lage melkproductie.

Elektrische kolf

Een elektrisch kolfapparaat, zoals de Medela Borstkolf Swing, is een goede keuze als je regelmatiger wil kolven. Het kost je minder inspanning dan een handkolf en het apparaat is nog steeds licht van gewicht.

Dubbele elektrische kolf

Met een dubbele elektrische borstkolf, zoals de Medela Borstkolf Swing Maxi, kolf je twee borsten tegelijkertijd af. Zo ben je snel klaar, zonder inspanning. Handig wanneer je parttime werkt. Kolf je (bijna) alle voedingen af, bijvoorbeeld omdat je fulltime werkt? Overweeg dan de Medela Borstkolf Freestyle. Deze dubbele, elektrische kolf is bedoeld voor intensief gebruik en de kleinste dubbele elektrische kolf ter wereld.

Wordt het gebruik van een kolfapparaat vergoed?

Dat hangt van je polisvoorwaarden af. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je bij een aantal verzekeraars de aanschaf of de huur van een kolfapparaat (deels) vergoed krijgen. Neem je polisvoorwaarden goed door.

Kunnen we jou helpen?

Heb je extra advies nodig voor het kopen van een borstkolf? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een kolfapparaat dat bij je past. Ook voor vragen over het kopen of huren van een professioneel kolfapparaat staan we voor je klaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden