Welke borstkolf past bij mij?

Borstvoeding is de beste voeding voor uw baby. Moedermelk bevat de voedingsstoffen die uw kindje nodig heeft en beschermt hem of haar tegen ziektes. Wanneer u borstvoeding geeft, zijn er vast wel eens momenten dat u van huis gaat en iemand anders op uw baby past. Om te zorgen dat uw kindje dan toch de juiste moedermelk krijgt die hij of zij nodig heeft, kunt u een borstkolf gebruiken. Hiermee kolft u vooraf de moedermelk af zodat uw baby op een later tijdstip gevoed kan worden. Kolfapparaten zijn er in allerlei soorten en maten. Een bekend kwaliteitsmerk is bijvoorbeeld Medela.

Wanneer gebruik ik een borstkolf?


Een kolfapparaat koopt of huurt u na uw zwangerschap, vanaf het moment dat u bevallen bent. Pas dan weet u of u daadwerkelijk borstvoeding kunt geven, wat uw behoeften zijn en hoe vaak u wilt gaan kolven. Als u na uw zwangerschap borstvoeding geeft, kan het natuurlijk gebeuren dat u soms niet bij uw kindje kunt zijn, bijvoorbeeld omdat u moet werken of op stap gaat. Een borstkolf kan dan uitkomst bieden.

Beste borstkolf: elektrisch of handkolf?


Er zijn verschillende soorten borstkolven verkrijgbaar. Voor de kraamtijd kunt u het best een professionele borstkolf huren om de borstvoeding op gang te brengen. Professionele borstkolven zijn namelijk krachtiger dan particuliere kolfapparaten. De Medela Symphony is een professionele elektrische borstkolf en kunt u eenvoudig huren bij Vegro. Deze Medela kolf bootst het drinken van uw baby precies na door de 2-fase technologie.
De verschillende kolfapparaten zijn als volgt ingedeeld:

handkolf
Een  bedient u met de hand en is eenvoudig mee te nemen door zijn lichte gewicht. De Medela Borstkolf Harmony basic bedient u met de hand en is geschikt voor incidenteel gebruik. Kolft u niet zo vaak? Dan zijn handkolven het meest geschikt.

elektrische kolf
Wilt u regelmatig gaan kolven? Dan is een elektrische kolf, zoals de Medela Borstkolf Swing een goede keuze. Hiermee kolft u sneller af met minder inspanning.

dubbele elektrische kolf
Heeft u weinig tijd om te kolven of wilt u sneller klaar zijn, omdat u bijvoorbeeld parttime aan het werk bent? Met een dubbele elektrische kolf, zoals de Medela Borstkolf Swing Maxi, kolft u twee borsten tegelijkertijd af.

kleinste dubbele elektrische kolf
Kolft u (bijna) alle voedingen af of werkt u fulltime? De Medela Borstkolf Freestyle is de kleinste dubbele elektrische kolf ter wereld die ontworpen is voor intensief gebruik.


Medela Borstkolf Freestyle

De Medela Borstkolf Freestyle™ zorgt ervoor dat afkolven comfortabel, efficiënt en snel verloopt. Deze elektrische borstkolf biedt de mogelijkheid tot dubbel afkolven, dankzij de dubbele kolf.

Medela Harmony™

De Medela Harmony™ is een handmatige, lichtgewicht borstkolf, die als enige handmatige borstkolf ter wereld over de unieke 2-Fasen afkolftechnologie beschikt.

Medela Swing™

Medela Swing™ zorgt ervoor dat afkolven comfortabel en efficiënt verloopt. Deze enkele elektrische borstkolf is compact en de ideale oplossing voor vrouwen die regelmatig willen afkolven. 


Borstkolf huren?

Wilt u gebruik maken van de professionele borstkolf Medela Symphony®, dan kunt u deze ook Borstkolf huren.
Deze borstkolf is wat krachtiger en brengt de borstvoeding goed op gang als dat niet vanzelf gaat.

Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten