Uitslag Vegro Testpanel

maandag 16 november 2015

Op vrijdagochtend 16 oktober zijn zeven panelleden in onze nieuwe locatie aan de Griffeweg in Groningen bijeengekomen om verschillende producten uit ons assortiment te testen. Het enthousiaste testpanel bestond uit de volgende personen: mevrouw Hesseling, meneer Lager, de heer en mevrouw Huisman en de heer en mevrouw Dijkstra. De panelleden gaven tijdens deze ochtend een eerlijk oordeel over verschillende hulpmiddelen, waarbij zowel uiterlijke vertoning als functionaliteit aan bod kwamen.

Voor u zijn getest:
BackJoy, SmartCRUTCH elleboogkrukken, Turnkey pakopener, Grip-it pot- en flesopener, Gogo 3 rollator, Topro Troja 2G rollator en Let’s Go Indoor rollator.

De panelleden zijn erg enthousiast en kunnen niet wachten totdat de test begint. Het eerste testproduct waarmee zij aan de slag gaan is de Turnkey pakopener. Deze pakopener is een hulpmiddel om pakken met een schroefdop te openen en te sluiten. De panelleden blijken niet zo goed overweg te kunnen met de Turnkey pakopener. Monique Seubring, winkelleider Thuiszorgwinkel Groningen, legt uit dat de opener op de schroefdop moet worden geplaatst en dat deze dan iets aangedrukt moet worden om vervolgens de schroefdop eraf te kunnen draaien. Na deze uitleg gaat het iets beter, maar toch zijn de panelleden niet erg enthousiast over de Turnkey pakopener.

Daarentegen klinken er wel lovende woorden als de Grip-it pot- en flesopener wordt getest. Dit product biedt goede grip bij het openen van potten en flessen en is daardoor ideaal voor mensen met reuma. ‘’Dat is makkelijk, ik hoef helemaal geen kracht te zetten’’, geeft meneer Lager aan. Ook mevrouw Hesseling is enthousiast: “Ik kan mijn vingers niet buigen, dus dit is een ideaal product om potten en flessen eenvoudig te openen”.

Vervolgens zijn de SmartCRUTCH elleboogkrukken aan de beurt om getest te worden. Monique legt uit dat het gebruik van normale krukken erg belastend kan zijn voor de handen, polsen en schouders, want vaak steunt het totale lichaamsgewicht op één punt. Met de SmartCRUTCH krukken wordt de druk beter verdeeld door de onderarmsteun die in hoek en lengte verstelbaar is. Mevrouw Hesseling is enthousiast: ‘’Ik heb veel last van druk op mijn handen als ik op krukken loop. Wat een fijne krukken zijn dit! Ik voel helemaal geen druk op mijn handen meer”. Meneer Lager is het hier helemaal mee eens: “De krukken lopen zeer comfortabel en zijn verstelbaar in allerlei standen”.

De SmartCRUTCH heeft een sportieve look en is leverbaar in maar liefst tien kleuren.

Het volgende product dat getest wordt is de BackJoy. De BackJoy zorgt voor een goede zithouding zodat pijn en spanning in de onderrug wordt verlicht of wordt voorkomen. Meneer Lager geeft aan dat hij thuis een BackJoy heeft en dat deze erg goed bevalt. Mevrouw Hesseling ervaart dat de BackJoy waarschijnlijk niet geschikt is als je al rugklachten hebt: “Het geeft dan juist een verkeerde houding, volgens mij is het meer geschikt ter voorkoming van rugklachten”. “Wat leuk dat de Backjoy verkrijgbaar is in zoveel verschillende kleuren”, voegt mevrouw Dijkstra er tenslotte nog aan toe.

Als laatste zijn de rollators aan de beurt. De Topro Troja 2G rollator blijkt de absolute winnaar van de drie geteste rollators. “De Troja is heel licht en wendbaar”, geeft meneer Dijkstra aan. “Dit wordt hem!” zegt meneer Huisman tegen zijn vrouw. Monique vertelt dat de Topro Troja een gewicht van 150 kg kan dragen. Dat had niemand verwacht! De panelleden zijn erg te spreken over het design van deze rollator. Alleen de prijs, daar schrikt iedereen wel een beetje van. Maar al gauw zijn ze het erover eens dat het het geld absoluut waard is. ”En er zit een mooie tas bij!” zegt mevrouw Dijkstra.  Mevrouw Hesseling geeft aan: “Dit loopt perfect, ik kan met mijn handen op de rollator leunen en dat is erg prettig omdat ik mijn vingers niet kan buigen. Ook bij een stoeprand hoef ik de rollator niet op te tillen, maar kan ik met mijn voet de rollator oplichten. Perfect!” ‘’Ik kan niet wachten totdat ik een rollator moet aanschaffen!”, grapt meneer Lager.

Mevrouw Dijkstra sluit de ochtend af met de woorden: “Wat een leuke gezellige sfeer! Gelukkig hebben wij nog geen hulpmiddelen nodig, maar we hebben al heel veel inspiratie opgedaan voor als het straks wel nodig is. Dan weten we precies welke producten we moeten aanschaffen dankzij deze ochtend”.

De best geteste producten van deze ochtend zijn de Grip-it pot- en flesopener en Topro Troja 2G rollator.

8.1
332 Thuiswinkel reviews

Ik heb altijd goede ervaringen gehad tot deze bestelling.

Marijke 28-3-2017 18:52:39 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)