Gerda

Gerda is een 80 jarige vrouw die samen met haar man in een eengezinswoning woont in Amsterdam. Ze heeft het nog ontzettend naar haar zin in hun huisje en wilt er graag lang en zelfstandig blijven wonen. De laatste tijd merkt ze dat het lopen wat moeilijker gaat en om haar wens om zelfstandig te blijven te vervullen, zal ze gebruik moeten gaan maken van hulpmiddelen. Het is namelijk best lastig om de trap op te lopen of over de drempel heen te stappen wanneer het lopen moeilijker gaat. Ze vindt het nog wel een moeilijke stap om gebruik te gaan maken van hulpmiddelen. Ze stelt het daarom ook steeds uit. Haar kinderen zeggen steeds tegen haar dat een rollator juist goed voor haar is. Dat ze dan gewoon haar boodschappen kan gaan doen en lekker naar buiten kan gaan. Toch vind Gerda het lastig.

Gerda is niet de enige persoon die hier tegenaan loopt. Veel mensen hebben moeite om de eerste stap naar een hulpmiddel te zetten. Logisch, vinden wij van Vegro. De gedachte dat iemand iets niet meer zelfstandig kan, is niet leuk. Daarom zien wij de hulpmiddelen als iets positiefs. Met bijvoorbeeld een rollator, krijgen mensen weer een stukje bewegingsvrijheid terug. Ze kunnen er weer op uit; een boodschap doen, een rondje in het park of even naar de buren toe.

Wij willen mensen net als Gerda helpen met ons advies en passende hulpmiddelen. Op deze pagina vindt u veel informatie over diverse situaties waar u of een bekende in kan belanden. Zo heeft u alle informatie al binnen handbereik en kunt u zich rustig oriënteren welk hulpmiddel geschikt is voor een bepaalde situatie. Staat uw situatie er niet tussen of wilt u meer advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch via 0800 – 2 88 77 66 (gratis) of vraag het één van onze medewerkers in de winkel.

Alle informatie over mobiliteit

Alle informatie over zelfstandigheid

8.4
539 Thuiswinkel reviews

Kwaliteitsprodukten

Mieke 21-11-2017 10:44:50 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)